Jump to content

provala stanodavca u stan


toga

Preporučene objave

Živim kao podstanar u iznajmljenom stanu. Nisam potpisala Ugovor o najmu niti mi je on bio ponuđen, niti se razgovaralo o mojoj prijavi na tu adresu.

Prije nekoliko mjeseci moj stanodavac je imao bračnih problema i radi moje sigurnosti brava na stanu kojeg sam iznajmila je promijenjena tj. promijenio ju je moj tata ali na inicijaciju stanodavca. Stanodavac me nije tražio nove ključeve, a ja jednostavno i nenamjerno nikada mu ih nisam dala.

Neki dan imala sam strašnu glavobolju i popila sam tabletu i otišla spavati sa slušalicama u ušima pojačane na max. jer me glazba smiruje. U međuvremenu moj stanodavac me zvao na mob dva ili tri puta i poslao mi sms da će doći po odreske o plaćenim režijama. Kako sam ja bila omamljena od tableta koje sam popila i kako sam imala u puštenu glazbu u ušima nisam čula zvonjavu na mob, niti zvonjavu na ulaznim vratima, niti pokušaj mog stanodavca da sa starim ključem pokuša otključati vrata.

Odjednom osjetim kako me nepoznati čovjek primio za nogu i gledao u mene. Ja sam doživjela šok jer nisam uopće imala viziju što se događa jer prvo što mi je palo na pamet da ći biti ili okradena ili nedaj bože nešto gore. Ustajem se iz kreveta blijeda ko krpa i sva u šoku u dnevnom boravku nađem svog stanodavca i pitam što se događa. Na to on meni da je on morao zvati "službenog" bravara da otvori stan jer on ne zna što se događa a nema ključa.

Od čovjeka nisam dobila nikakve službene dokumente da je on "službeni" bravar, a pravi vlasnik stana je od mog stanodavca mama tako da ne znam na koju foru je provaljeno u stan???

Druga stvar: moj stanodavac i taj bravar nisu me htjeli pustiti iz stana jer sam ja njima izgledala kao da sam poludjela jer sam loše izgledala od doživljenog šoka???

 

Što da radim??

Imam li osnove sve to prijaviti policiji???

 

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam šta bi to trebali prijaviti policiji s obzirom da vi niste potpisali sa najmodavcem nikakav ugovor prilikom ulaska u stan, znači ni najmodavac ni najmoprimac nisu postupili u skladu sa zakonom, uostalom vlasnik u svoj stan ima pravo uvijek uči, to što ga renta "na crno", kažnjivo je u svakom slučaju kao i to što vi ovdje neprijavljeno živite.Ako već nešto pametnije želite napraviti nađite novi stan, ali prethodne radnje prije ulaska u stanom zakonski regulirajte.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija