Raulisimo objavljeno: 5. listopad 2008. Dijeli objavljeno: 5. listopad 2008. Je, priznajem - usmena rasprava nije obavezna prema ZUS-u, ali je li moguce (a takve informacije imam) da Upravni sud vec duze od 20 godina nije odrzao niti jednu jedincatu usmenu raspravu niti u jednom upr sporu?!?!?!Mislim koliko slozenih upr sporova rješavaju i koliko zamrsenih cinjenicnih stanja imaju pred sobom i bas nijednom da ne odrze usmenu raspravu?! meni to gadno smrdi na razne marifetluke...zanima me najprije jel moja informacija tocna i da li postoji neko ko je u zadnjih 20-tak god bio na usmenoj raspravi pred Uprav sudom? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Duro odgovoreno: 5. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 5. listopad 2008. Je li točno, ne znam; je li moguće, 100% je. "Kvaka" je u preuzetom ZUP-u i ZUS-u, te praksi po njima, prihvaćenim konvencijama koje ih tjeraju na promjene ( koje ne mogu ili ne žele napraviti), zatrpanošću predmetima, organizacijskom obliku (samo jedan Sud i to istog nivoa...) i kaosu ( u smislu sigurnosti u upravnom postupku) koji su sami stvorili i šlag na kraju: dugo godina iz ministarstva tvrde: radimo novi ZUP, radimo novi ZUS, bu ako ne sutra najkasnije za.... - a laički gledano sa strane: država (čitaj vlast...) koja za 18 godina ne može napisati dva zakona, a samo u 2008 promovira cca 400 doktora znanosti, to ne želi (odgovara joj ...) ili ne zna, kako god okreneš: grozno do ... Ilustracije radi jedan spor: predaja tužbe početak 2002, stranka predlaže između ostalog i raspravu, znajući kako se škripi za zaostacima na US tek 2005 požuruje i dostavlja novu adresu (200km dalje-pomjena prebivališta i boravišta...), 2006 ponovo požuruje; sud krajem 2007 donosi presudu (prijepis i otprema trajala preko sedam mjeseci/dan sjednice -> dan primitka presude) i dostavlja je na staru adresu; iz obrazloženja presude se vidi da je ili rađeno na brzinu ili US škripi po svim šavovima.... Utješna stvar tužba prihvaćena i izgleda da se kolega nije zamjerio susjedima i poštaru sa stare adrese. A neke institute zaštite (ili "zaštite") u upravnom postupku tipa čl. 296 ZUP bih spomenuo samo iz razloga ilustracije sprdnje i podsmjeha pravnika u upravi prema ZUP-u i ZUS-u (malo zločestiji bi rekli: njihov odnos prema svom znanju i radu...) i prakse npr. VSRH koji stranci prigovara što nije iskoristila to pravo; opsovati ili plakati ili ... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Raulisimo odgovoreno: 6. listopad 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 6. listopad 2008. Ma sve priznam, čak i to da cemo skoro dobiti novi ZUS i da će usmene raspr biti redovno održavane, ali kaj da rade jadničeki kao ovaj iz slučaja koji si opisao? i ne bih rekao da je to isključivo problem zakona - ja bih glasao za problem koji je posljedica inertnih sudaca! jer kad uzmes dobivati 15-tak tisućica kn a stranku ne vidiš (osim na filmu ak voliš taj žanr sa strankama) je zapravo fina pozicija (malo bolje od ulojenog bubrega)... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.