uproblemima objavljeno: 7. listopad 2008. Dijeli objavljeno: 7. listopad 2008. Radi se o pozivu na glavnu raspravu gdje sam ja oštećenik, a država tužitelj. Piše da će se rasprava održati i bez mene, a ako će biti dostavljen imovinsko-pravni zahtjev, da će se pročitati. Kakav zahtjev, to bi ja trebala poslati ili što? Kakav, ako ja ne tužim? I piše, ako se ne pojavim i ako ne dođe moj opunomoćenik, da će se smatrati da ne želim daljnji postupak (a prije su mi rekli da ne ovisi o meni) i još piše da javni tužitelj može odustati od tužbe. Molim vas nek mi netko normalnim rječnikom objasni što se od mene traži i što oni mogu, a što ne bez mene. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
uproblemima odgovoreno: 8. listopad 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. listopad 2008. Nikako da shvatim iz tih naših zakona da li je moguće da se ja pojavim tamo, a da ne dajem nikakve iskaze? Ajde molim vas objasnite mi tko zna... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 8. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 8. listopad 2008. Odštetni zahtjev ne trebate postavljati, ali bi se pojaviti ipak trebali. Kako ste oštećeni kaznenim djelom, vjerojatno će Vas upitati kao svjedoka kako je to bilo (ako imate saznanja) i da li ste oštećeni Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
uproblemima odgovoreno: 9. listopad 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 9. listopad 2008. Puno hvala na odgovoru! E upravo to želim izbjeći! Toliko sam puta morala prepričavati to, a prilično loše djeluje na mene, a prilično sam uvjerena da taj čovjek neće to više nikad napraviti, tako da bih najradije da više nemam posla s tim (da vam predočim, radi se o 193.članku kz, pa...) Je li moguće da oni (državni odvjetnik) nastave postupak protiv njega bez mene ili je kraj svemu ako se ne pojavim? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 9. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 9. listopad 2008. Nije kraj svemu ako se ne pojavite. Samo ćete oduljivati postupak, a Vas će i dalje zvati. Čak Vas mogu i privesti ako ne dođete. Inače to nije bezazleno djelo i osobe su često ponavljači, pa stoga svjedočite - ne zbog sebe, već zbog drugih. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
uproblemima odgovoreno: 19. listopad 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 19. listopad 2008. Ok, hvala. A mogu li ja tražiti da pročitaju moju izjavu umjesto da još jednom ponavljam (na kraju krajeva, ima stvari koje se više i ne sjećam). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 19. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 19. listopad 2008. Ako ste davali već izjavu pred istražnim sucem (a da pri tom nije billo nekih bitnih povreda odredaba kaznenog postupka - što sumnjam da je bilo) recite da ostajete pri iskazu danom pred istražnim sucem. Sud ipak može postaviti dodatna pitanja, ali u pravlu neće ako je sve jasno iz iskaza danog pred istražnim sucem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
uproblemima odgovoreno: 19. listopad 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 19. listopad 2008. Hvala puno, to sam htjela čuti! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.