Jump to content

trgovacko i drustva na pf u osijeku


anonimno

Preporučene objave

  • 4 tjedna kasnije...

 

 

 

 

 

Re: trgovacko i drustva na pf u osijeku Odgovori

 

Racunaj si ovako: 2 mjeseca za ugovore i 2 mjeseca za drustva. Meni je trebalo toliko:) Nabavi skriptu s pitanjima koja budu na rokovima, to ce ti uvelike pomoc

 

 

 

 

Pravni fakultet sa izbornima ima 30 ispita.. ako si ova položila za četiri mjeseca tvoj prosjek je strašan. To znači da P.faks završavaš za pet godina.. ali ako uzmemo da ima i daleko lakših ispita onda si u roku.. U zdanjih deset godina na faksu u Osijeku je svega nekoliko studenata (mislim da ih je oko 15) diplomiralo u roku od 4,5godina. Tu su naravno uračunati i profesorova djeca. Pretpostavljam kolegice da su vam ponudili da budete asistent.

Možda si imala sreće iz ovih ispita ali svakako prosjek nije dva mjeseca po Jelenićevom ispitu.!! :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Nauciti se svakako moze u dva mjeseca, no pitanje je da li ces poloziti. Netko ima srece pa polozi bez problema, kao kolegica gore. No vecina ljudi se pati, pogledaj samo napise u novinama.

Po meni i nije najveci problem profesor, nego asistenti koji ispravljaju pismeni. Neka od obrazlozenja koja daju kada dodes pogledati svoj pismeni i vidjeti zasto si pobogu opet pao jesu npr....pa kolegice brojem bodova ste zadovoljili na pismenom, ali bojim se da vas pismeni ne ostavlja dobar dojam...??....mislim, gluposti...nema smisla nimalo

Sto reci na to?!

No, bilo kako bilo, nadam se da ces uz znanje imati i srece pa ces to pregrmiti bez problema. Vidis da ima i takvih svijetlih primjera!

Samo naprijed i zelim ti prolaz na oba predmeta!

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ali se slažem da mu asistentica ne zna ispravljati testove, i još je drska i bezobrazna prilikom obrazloženja zašto je student pao. Točno je ono što je kolegica prije mene napisala. Obrazloženje joj je: Imate dovoljan broj bodova za prolaz ali vas nisam pustila jer mi se ne sviđa kako ste odgovorili na određeno pitanje. Po meni je pismeni teže proći nego usmeni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Počela sam učiti društva u 8 mj i imala sam rok u 9.Prošla sam skriptu prof.Jelinića 5 puta i izašla na ispit.Bila sam uvjerena da ću proći no pala sam.Imala sam 1 bod na pismenom.Kad sam došla kod Akšamovičke na testu je pisalo "sve same gluposti".Rekla mi je da se naživcirala kad je čitala moj test, da pojma nemam.Rekla sam joj da sam učila iz knjige, a ona mi je odgovorila da je knjiga zastarjela, da knjiga nije dobra, da učim iz Barbića koji je inače dopunska literatura.Sva su pitanja bila iz Barbića 1 pitanje iz Jelinićeve knjige, iako je njegova knjiga obvezna literatura.Išla sam i slušati ispit iz Društava.Jelinić ispituje uglavnom svoju knjigu ima i bisera u stilu "koja je razlika između nacionalizacije i konfiskacije" no to pita kad je loše raspoložen i kad mu svaka dlaka smeta.Asistentica je vrlo neljubazna,ako budeš išla vidjeti test pripremi se na metke, no to nije razlog da ne odeš.Pomoći će ti da stekneš uvid u svoje znanje i šta ženska traži na ispitu.Isplati se istrpiti.Mene je pitao uvjetno povećanje temeljnog kapitala, to možeš naći u Barbiću.Ipak uglavnom pita svoju knjigu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slušala sam i ispit i studenti nekad govore svašta, a kad budeš na ispitu vidiš koliko tko zna i koliko ima istine u onome što govore.Nešto istine ima-Jelinić je ćudljiv i uspjeh na ispitu ovisi o njegovom raspoloženju,ali i neki studenti pojma nemaju.Postavi im najbanalnije pitanje pa ne znaju odgovor.Jednu je djevojku pitao koje su osnove zastupanja, pa nije znala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo još jednog iskustva-i ja sam učila otprilike po 2 mjeseca, možda malo manje, i trg. i društva i položila sam oba predmeta i pismeni i usmeni od prve. Istina dobila sam 2 i iz jednog i iz drugog, ali kome nije bitna ocjena, i to je dobro. Meni su to bili zadnji trzaji pa mi je bilo svejedno:)Isto tako, znam ljude koji su izlazili po godinu dana. Na ovim je ispitima sve relativno. I definitivno mislim da sam imala sreće sa postavljenim pitanjima.Ja stvarno ne mogu reći da su mi ti ispiti bili trauma.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija