Jump to content

Mirovina hitno molim savjet !!!


Sthica

Preporučene objave

Poštovani,

Tek kada trebate pravni savjet ili neku pomoć, zapravo shvatite da osim osoba na ovom portalu nema nikoga tko se brine za populaciju ljudi koja je stvarala ovu jadnu i napačenu zemlju, žalosno...

Molim nekoga tko mi može pomoći savjetom; U radnom sam odnosu i svakodnevno radim jer moram prehraniti obitelj te u popodnevnim satima hodam na terapije i obilazim kiropraktičare da bi drugi dan mogao raditi i tako u krug. A slijedom liječenja je moj predmet dospio na mirovinsko na komisiju koja me je ocijenila sa " profesionalna nesposobnost za rad 30% d.r. 70 % civilno, dragovoljac i HRVI 30% trajno, i imam čin pričuvnog narednika. u HV 4,5 godina.( riješenje mi još nije uručeno ) obzirom na po mene nepovoljnu ocijenu preostale radne sposobnosti da li mogu nastaviti raditi na sadašnjem poslu i da li mi poslodavac temeljem riješenja može ne produžiti ugovor o radu i otpustiti me. Ako nemogu nastaviti raditi kako živjet od mizerije ? i zar smo to stvarno zaslužili ????

Hvala unaprijed....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče omjera, ako nisi zadovoljan a izgleda da nisi, imaš hrpu postova na temu obnove postupka vještačenja pa malo pročešljaj prijašnje postove, a što se tiče ovog drugog, ako ti i da otkaz, sigurno u obrazloženju neće navesti da je to na osnovu rješenja koje ćeš dobiti jer to baš i ne bi bilo u okviru zakona. Ako radiš na određeno vrijeme onda ti i ne mora dati obrazloženje za otkaz jer ti po isteku ugovora nije dužan produžiti isti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko sam ja shvatio nisi dobio rješenje za mirovinu.

dobio si preostalu radnu sposobnost a što ne znači da ideš u mirovinu nego i dalje radiš kod istog poslodavca koji ti treba osigurati uvjete rada u skladu sa rješenjem iz mirovinskog.

ako nema odgovarajuče radno mjesto šalje dopis mirovinskom .

mirovinsko bi te tada trebalo uputiti na profesionalnu rehabilitaciju ako si mlađi od 45 godina.

ako ostaješ raditi sa procjenom radne sposobnosti ,mislim da po zakonu o pravima hrvatskih branitelja imaš pravo na dodatak od mirivinskog u iznosu djela mirovine i to sa koeficijentom 0,5 (koeficijent dragovoljca 1,85).neovisno o visini plaće.provjeri u mirovinskom.

iznos dodatka ovisi o činu koji imaš.

prouči Zakon o pravima hrvatskih branitelja

N.N. 174/04 čl.19.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija