Jump to content

Promjena izjave o nasljeđivanju


Nimfa

Preporučene objave

Moj suprug je preminuo i njegov sin iz prvog braka je na prvom ročištu kod JB prihvatio sve točke koje su navedene (tekući računi i kreditne kartice na kojima je samo dugovanje) samo je dobio rok od mjesec dana za naknadno dostavljanje nasljedničke izjave u vezi automobila jer sam dala primjedbu da je to bračna stečevina, a osim toga postoji za auto još neotplaćeni kredit u trajanju od tri godine. Drugo ročište nije održano već sam dobila poštom rješenje na kojem je navedeno da sam ja jedini nasljednik jer se mladi gospodin "svega odrekao" . Nisam dobila nikakav prilog njegove izjave, a osim toga pročitala sam da nije moguće naknadno mijenjati nasljedničku izjavu. Da li imam pravo žalbe i da li je to ispravno. Pitam to da ne trošim badava novac jer navodno ta žalba košta cca 1.500,00 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tolerira se mijenjanje nasljedničke izjave sve dok se ne donese rješenje o nasljeđivanju. Nakon toga nema više predomišljavanja. Opoziv je jedino moguć u parnici zbog npr. nekih mana volje.

Izjavu sina niste ni trebali dobiti priloženu, jer vam sve piše u rješenju.

Ako ipak niste zadovoljni, uvijek možete podnijeti prigovor na rješenje bilježnika. Podnošenje prigovora ne košta, dovoljno je da svojim riječima navedete zbog čega prigovorate, te da prigovor donesete bilježniku, koji će ga proslijediti na sud.

Pazite na rok.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija