Jump to content

"Nisam dostavio podatke o vozaču"


Mirko55

Preporučene objave

Dana 29.08.2008. sam dobio od I. postaje prometne policije PU Zagrebačke Obavijest o prometnom prekršaju u kojoj se traže podaci o osobi koja je upravljala mojim osobnim vozilom 07.06.2008. godine u 3:28 sati. Počinjen je prometni prekršaj prekoračenja brzine od 15km/h u naseljenom mjestu.

Ja sam u roku od 8 dana na navedenu adresu poslao dopis u kojem sam naveo da ne mogu sa sigurnošću dostaviti točne podatke o osobi koja je vozilom upravljala, s obzirom da je od navedenog događaja prošlo skoro 90 dana, a navedenim vozilom se služi i moj otac.

7.10.2008. godine mi je dostavljen prekršajni nalog da do "dana 07.06.2008. u 00.00 sati..." nisam dao podatke o identitetu osobe kojoj sam dao vozilo na upravljanje.

Kazna je 2.000,00 kn + troškovi 110,00 kn, rok žalbe 8 dana od primitka.

Zanima me da li se ima smisla žaliti na ovoliku kaznu i što napisati (btw. u nalogu je za rok u kojem sam trebao dostaviti podatke naveden datum koji prethodi nastanku događaja).

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

žalite se i ponašajte se kao da u džepu držite potvrdu.

 

ali mislim da vam to neće pomoći budući da ste prekršajni nalog primili 07.10.2008. te je isteklo vrijeme za žalbu.

 

preporučujem vam da za mjesec dana posjetite pisarnicu prekršajnog suda i zatražite uvid u spis. službenice će vas čudno pogledati, možda nađu neki razlog da vas odbiju (predmet je kod sutkinje a ista je zauzeta itd) ali morate inzistirati i biti ustrajni.

 

uvidom u spis će te vidjeti da li vas policija tereti da im niste uopće odgovorili ili da im niste naveli točno ime i prezime. to je bitna razlika.

 

o vama ovisi koliko će te biti uporni te samim tim i uspješni. savjetujem vam da se naoružate osmjehom, bajaderom i cedevitom za cure iz pisarnice

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne pali više ono "tražim redoviti prekršajni postupak". razloge morate navesti jer će ga odbaciti. a odbacit će vam ga i tako kao nepravovremenog.

 

zbrojite dane od 07.10.2008. do danas.

 

PREKRŠAJNI ZAKON

Prigovor protiv obaveznog prekršajnog naloga

 

Članak 241.

(1) Prigovor protiv obaveznog prekršajnog naloga mogu u roku od osam dana podnijeti:

1. okrivljenik,

2. branitelj,

3. osobe iz članka 192. stavka 2. ovoga Zakona.

(2) Prigovor se podnosi tijelu koje ga je izdalo i ima sadržaj sukladno članku 236. ovoga Zakona.

(3) Pravodoban i od ovlaštene osobe podnesen prigovor zadržava izvršenje prekršajnog naloga.

Osnove za prigovor

 

Članak 242.

(1) Prigovor se može podnijeti zbog:

1. poricanja prekršaja,

2. izrečene odnosno primijenjene prekršajnopravne sankcije ili određenih troškova u povodu izdavanja prekršajnog naloga.

(2) U prigovoru zbog poricanja prekršaja podnositelj treba navesti razloge poricanja prekršaja (nije počinio prekršaj, djelo nije prekršaj, postoje okolnosti koje isključuju krivnju).

(3) Ako se prigovor podnosi iz osnova stavka 1. točke 2. ovoga članka, podnositelj treba obrazložiti prigovor i podnijeti dokaze o činjenicama na kojima temelji prigovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

piši prigovor.potvrda ti nije toliko bitna jer će policija u spis Prekršajnom sudu priložiti preslik obavijesti koju si poslao skupa s preslikom kuverte na kojoj stoji udaren pečat pošte s datumom kada je pošiljka poslana. sudac bi trebao odmah prepoznati da se radi o preporučenoj pošiljci poslanoj u roku.o ovoj temi je već pisano u postu "dostava podataka o vozaču" pa pogledajte tamo savjete glede daljnjeg postupanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija