Atomic objavljeno: 27. listopad 2008. Dijeli objavljeno: 27. listopad 2008. Kazneno djelo počinio sam 25. 05. 2006. Osuđen sam na općinskom sudu 12. 12. 2006. na 10 mj. zatvora, uvjetno 2 godine. ODO se žalilo na presudu, no žalba im je odbijena na županijskom sudu 13. 02. 2007, te je presuda općinskog potvrđena. Kada je počeo teći moj rok kušnje od 2 godine? Koji je datum završetka? Kronološki 730 dana ili se računa na neki drugi kalendarski način? Pitam u svrhu molbe za prijevremenom rehabilitacijom koju ne mogu podnijeti prije isteka uvjetne (ili se varam?). Thnx Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Atomic odgovoreno: 29. listopad 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 29. listopad 2008. To znači, hipotetski, ako ponovis isto ili slično kazneno djelo u vremenskom razdoblju između počinjenja prvog i donošenja pravomoćne presude, to drugo ne može imati pravni utjecaj na uvjetnu osudu prvog? Znaci pravomoćnost presude + 730 dana? Da li se negdje može tražiti potvrda o isteku roka kušnje ili sl.? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 29. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 29. listopad 2008. Počinjenje djela do pravooćnosti presude u načelu nema pravni utjecaj na "staru" presudu, ali može imati utjecaj jer drugostupanjski sud može saznajući za novo djelo, vođen tom spoznajom, bez navođenja toga u obrazloženju voditi se i tom činjenicom i povećati kaznu (ako se državno odvjetništvo žalilo) ili je ostaviti ako je dovoljno visoka. Potvrda o isteku roka kušnje se ne daje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.