Jump to content

Zastara


Rok

Preporučene objave

Imam dug za mirovinsko osiguranje nastao 1996. i 1997. godine. Od područne porezne uprave zatražio sam rješenje o zastari, budući da je prošlo više od deset godina od nastanka duga, no zahtjev je odbijen jer "porezna uprava prekinula je tijek zastare opomenom 0d 6. 9. 2005. godine (zastara je ponovno počela teći 7 .9. 2005. godine)".

Pa je li to moguće? Imaju li oni stvarno neke instrukcije da ovako postupaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravo poreznog tijela na utvrđivanje obveze, naplatu doprinosa i kamata, zastarijeva za pet godina računajući od dana kada je zastara počela teći (to ti je tzv. relativna zastara). Zastara prava na naplatu doprinosa i kamata počinje teći istekom godine u kojoj je porezni obveznik trebao platiti nastalu obvezu.

 

Važno je reći da se tijek zastare prekida svakom službenom radnjom poreznog tijela usmjerenom na utvrđivanje ili naplatu , koja je dostavljena na znanje poreznom obvezniku. Ali ono što je najvažnije apsolutni rok zastare prava poreznog tijela na utvrđivanje obveze i kamata, nastupa za deset godina računajući od dana kada je zastara počela prvi put teći. :namiguje:

 

Dakle, za obvezu utvrđenu u 1996.godini, zastara počinje teći 01.01.1997.godine, i 01.01.2007.godine nastupila je apsolutna zastara prava na naplatu, a shodno tome za dug iz 1997.g. apsolutna zastara prava na naplatu nastupila je 01.01.2008.godine.

:-)

pišite žalbu na rješenje, i biti će vam usvojena..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija