Jump to content

pitanje za posjed zemljišta


antonio1234

Preporučene objave

Poštovanje,

 

molio bih Vas ako mi možete odgovoriti na moj problem. Kupio sam zemljište sa čistim zk izvatkom 1/1 vlasničkim listom prijašnjeg vlasnika. Netko od njegove rodbine je sada shvatio da i oni bi trebali sada dobiti dio kolača pa su pokrenuli tužbu za tim zemljištem.

Ja sam predao papire prije par mjeseci za dobivanje građevinske dozvole. Mene zanima ne daj Bože da oni dobiju parnicu za dijelom zemljišta što je sa mnom. Hoću li ja morati dati dio zemljišta ili prijašnji vlasnik treba izdvojiti dio novca od prodaje i dati njima? Mislim koji je daljnji scenarij u takvim situacijama? I zanima me ako se stavi plomba na zemljište da li ja ako dobijem dozvolu za gradnju smijem graditi neovisno o ishodu?

 

Bio bih Vam vrlo zahvalan na odgovoru.

 

Unaprijed veliko Hvala.

 

Antonio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mene nisu tužili nego prijašnjeg vlasnika. Ja sam kupio zemljište od njega sa čistim papirima a ugovor i predugovor mi je napravio pravnik kojem sam platio 1% od ugovora tj. 600€. Mene zanima hoću li ja izgubiti zemljište ako nešto ne bude u redu sa prijašnjim vlasnikom i hoću li ja njega morati tužiti za novac a to je već katastrofa jer plaćam kredit već 2 godine. Ne znam kako to u praksi ide. Malo sam pod stresom kad sam to čuo.

 

Puno Vam hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako niste tuženi, onda sud ni u kojem slučaju ne može donijeti presudu koja bi se na bilo koji način odnosila na Vaša prava ili obaveze.

 

Postoji, doduše, mogućnost da Vas tuže naknadno, ali vrlo vjerojatno bi to već napravili da imaju osnove.

 

Niste napisali na što se tužitelji pozivaju i da li ste već uknjiženi u z.k. ili ste barem podnijeli zahtjev? Ako niste, da li je možda stavljen kakav teret ili zabilježba spora na nekretninu u z.k.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma radi se o slijedećem. Oko cjelokupne parcele vođena je parnica 10 godina (što sam sad saznao) i na račun suda je donesena presuda da je vlasnik taj koji mi je prodao. Parcela je podjeljena u dva dijela i ja sam kupio taj jedan dio sa čistim zk izvadkom. Danas kad je susjed počeo graditi kuću javio se taj koji ga je tužio prije i tužio vlasnike cijelokupne parcele ali kako sam saznao sud je odbio tužbu mene dok je stavio aktivnu plombu na parcelu susjeda (prodavatelja). Tereti ga po članku 81. ičlanku 82. Ja očekujem da će i mene tužiti ali ovaj put kao odvojenu parcelu a ne zajedničku (daj Bože da neće) a i ako me bude tužio mene zanima da li ja mogu izgubiti parcelu pa da ja moram tužiti prodavatelja da mi vrati novac.

 

Malo sam iskomplicirao nadam se da ste me razumjeli.

 

Puno Vam hvala na trudu i odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija