Jump to content

Ured u drugom mjestu


zbiskup

Preporučene objave

Bok!

Tvrtka (doo) koja se bavi Informatičkom djelatnošću (usluge) unajmila je ured izvan sjedišta tvrtke u kojem su zaposlena dva zaposlenika.

Koja je procedura, kome se javiti i koju dokumentaciju treba prikupiti?

Što treba točno pisati na toj 'podružnici'?

Koji akti reguliraju takvu situaciju?

 

Unaprijed zahvalan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ukoliko vam izdvojena poslovna jedinica neće ostvarivati više od 40% ukupnog prihoda poduzeća dovoljna je samo interna odluka o osnivanju.primjer:

 

Odluka o osnivanju izdvojene poslovne jedinice

 

Kojom direktor trgovačkog društva_______d.O.o.,ime,prezime,datum rođenja,broj osobne iskaznice, donosi odluku o osnivanju izdvojene poslovne jedinice (naziv,npr.servis inform.opreme xy), na adresi__________, u kojoj će se obavljeti registrirana djelatnost (navesti naziv djelatnosti).

 

Izdvojena poslovna jedinica nalazi se na navedenoj adresi, nekretnine koja je u vlasništvu tvrtke (ili koja je u vlasništvu fizičke osobe za čije je korištenje potpisan Ugovor o najmu).

 

datum : direktor:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

....mislim,(nije mi pri ruci,Zakon o trgovačkim društvima),da vi ne trebate ništa posebno,Vlasnik(Direktor) donosi ODLUKU o otvaranju Ureda,ploča na ulazu IMA NAZIV I SJEDIŠTE TVRTKE NA KOJOJ JE PRIJAVLJENA U TRGOVAČKOM SUDU,sa podnaslovom URED U MJESTU XY....(ili Područni ured xy).Tako i memorandum na službenim dopisima,a primanje pošte i pretinac,RIJEŠITE SA POŠTOM.Vi ne osnivate d.O.o.,nego samo Ured(kancelariju),niti poslovnu jedinicu,koliko sam shvatio, ne mjenjate praktično ništa. :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je samo ured d.O.o.-a na adresi različitoj od sjedišta dovoljna je Odluka direktora ovjerena od strane direktora (osnivača).

 

Ukoliko je to poslovnica tj.podružnica napravi se isto ali se mora ovjeriti i od strane javnog bilježnika,dopuniti Izjava o osnivanju i izvršiti promjena u Trgovačkom sudu.

 

Zakon o trgovačkim društvima (Članak 7.) :

 

1. Trgovac pojedinac i trgovačko društvo mogu izvan sjedišta imati podružnice u kojima obavljaju svoje djelatnosti.

 

2. Podružnica se osniva odlukom koju donosi trgovac pojedinac ili nadležni organ trgovačkog društva u skladu s Izjavom o osnivanju ili društvenim ugovorom,odnosno statutom društva.Odluku o osnivanju podružnice mora ovjeriti javni bilježnik.

 

3. Podružnice nisu pravne osobe.Njihovim poslovanjem prava i obveze stječe društvo.Podružnica posluje pod svojom tvrtkom i mora pri tome navesti svoje sjedište i sjedište osnivača.

 

4. U odluci o osnivanju podružnice navode se :

1. tvrtka i sjedište osnivača te tvrtka i sjedište podružnice ,

2. predmet poslovanja osnivača i djelatnosti podružnice,

3. ako je osnivač društvo kapitala,visina temeljnog kapitala i iznos uplaćenih uloga,a ako je osnivač društvo osoba,imena članova društva koji osobno odgovaraju za obveze društva ili trgovca pojedinca,

4. ime, odnosno imena, JMBG i prebivalište osoba u podružnici ovlaštenih da u poslovanju podružnice zastupaju osnivača,

 

5. Podružnica prestaje:

1. ako osnivač donese odluku o prestanku podružnice

2. ako osnivač prestane postojati ili bude brisan iz trgovačkog registra

 

6. Nakon odluke iz točke 1.odnosno ispunjenja uvjeta iz točke 2.stavka 5.ovog članka podružnica se briše iz trgovačkog registra.

 

Upis podružnice u sudski registar:

 

Članak 8.

 

1. Podružnica se upisuje u trgovačke registre suda nadležnog po mjestu osnivača i suda nadležnog po mjestu sjedišta osnivača.

 

2. Prijava za upis podružnice u sudski registar osnivač podnosi sudu nadležnom po mjestu sjedišta osnivača.Tome sudu podnosi se i prijava za upis promjene upisa u trgovačkom registru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija