Jump to content

invalidska mirovina pripadnika HVO


jope

Preporučene objave

Upravni sud RH odbacuje moju tužbu iz razloga što kao tužitelj koji živim u inozemstvu ( BiH) a državljanin sam RH ,nisam naveo punomoćnika za primanje pošte u Republici Hrvatskoj( čl 146. Zakona o parničnom postupku).Dakle odbacio je Tužbu bez da me je pozvao da naknadno imenujem punomoćnika. Nije uopće raspravljao o Tužbi.

Tužbu sam podnio za ostvarenje mirovinskih prava za ranjene branitelje iz sastava HVO.

Kad sam napustio rad u inozemstvu i prijavio se u redove HV i kasnije HVO nije me nitko ni pitao iz koje sam države i gdje mi je prebivalište. a sada sramotno odbacuju Tužbu iz proceduralnih razloga .

 

Imam li ikakva prava na obnovu postupka pred Upravnim sudom ili drugi izvanredni pravni lijek?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gospodine Moderatore(Utjerivaču zakona),

Hvala Vam na savjetu. Vidim da ste iz Dalmacije, ja sam u Splitu, te bih Vas pitao ako pružate pravne savjete da li mogu do Vas , jer mi je dosta odvjetnika reklo da nemam šta tražiti od Upravnog suda- da je on rekao svoje i da bi je jedino preostalo da tražim obnovu postupka na 1.stupanjsku komisiju na HZMO.

Vaš savjet je da idem na Upravni sud sa novom Tužbom kao iz početka ili da tražim obnovu postupka.

Možete mi odgovoriti i na e_mail.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U biti možete oboje.

 

Tužbom možete ustati ako poštujete rok od 30 dana.

 

Ako Vam je tužba ODBAČENA iz razloga što niste imenovali punomoćnika za primanje pismena u RH, onda možete ustati novom tužbom u zakonskom roku.

 

Čudi me da su Vam odvjetnici rekli da nemate što tražiti od Upravnog suda. To dolazi u obzir jedino ako Vam je rok protekao (30 dana od dostave pravomoćnog rješenja u kojem Vam je stalo da možete pokrenuti upravni spor u roku od 30 dana).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

2. stupanjsko rješenje HZMO sam dobio u siječnju 2008.

U zakonskom roku sam podnio Upravni spor Tužbom Upravnom sudu .Prije 20 dana 13.11.2008. sam primio presudu Upravnog suda "Tužba se odbacuje" iz navedenog razloga. Vi kažete da mogu pokrenuti ponovo Tužbu Upravnom sudu, ali da li mi teče novi rok ili je važeći stari rok od 2.stupanjskog Rješenja.

Da li je pametbije ići na Upravni sud ponovo ili ići odmah na obnovu postupka na 1. stupanjsku komisiju, jer će ionako nakon eventualne pozitivne presude Upravnog suda ,predmet vraća na 1.stupanj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e sad kad imamo datuma sve je jasnije.

 

Ispravno Vam je odvjetnik rekao da je bolje ići zahtjevom za obnovnu postupka.

 

Razlog je jer ste svojom krivnjom propustili podnijeti (isprvnu) tužbu Upravnom sudu u roku. Naime kako Vam tužba nije bila ispravno sastavljena (nez adrese u RH ili punomoćnika), ona je odbačena. Kako se tužba podnosi u roku 30 dana od dostave rješenja (od HZMO-a), vama je taj rok istekao u veljači.

Da Vas je Upravni sud odmah obavijestio po zaprimanju tužbe o nedostacima, pa da ste usijeli u roku 30 dana (u veljači) ponovno podnijeti novu tužbu, ona bi bila dopuštena. Ovako ste u problemu glede tužbe.

 

Inače postupci pred Upravnim sudom traju 1-3 godine pa je i taj razlog zašto je bolje izabrati obnovu postupka pred HZMO-m (kao da sada imate veliki izbor

 

:vrti: )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija