Jump to content

HZZO i kako dalje?


mandarina

Preporučene objave

Evo molim Vas za pomoć u parnici male vrijednosti!

 

Radi se o tome da je moja sestra pozvana na ročište zakazano 19.10.2007. godine koje smo odgodili jer je imala

tešku trudnoću te je mirovala, ročište se održalo bez nje tjekom kojeg je bilo naloženo da se tužitelj očituje i priloži policu HZZO-a koja je bila sklopljena sa mojom sestrom.

Ona ju nije željela plaćati zbog ogorčenosti - naravno prilikom prve trudnoće - došlo je do velikih komplikacija - čije poslijedice i danas dijete trpi - te iz revolta prekinula plaćanje police - ne čitajući mala slova - kao i na svakom ugovoru.

Sada se ponovo poziva na ročište - ali pošto i dalje ima problema sa djetetom s kojom mora ići na specijalne vježbe neće biti u mogućnosti pristupiti na ročište - a ročište je zakazano sutra - na koji način da odgodim to ročište - pošto potvrdu može dobiti nakon ročišta.

I dali bi se mogla pozvati na zastaru - račun od HZZO je od 19.10.2002. godine a postupak koliko sam skužila se vodi od prije 19. svibnja 2006. godine - znači preko tri godine.

To jest da je ispričam i naknadno pošaljem potvrdu specijaliste i da naznačim za zastaru?

Unaprijed zahvalna na bilo kojoj pomoći! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mandarina je napisao:

Ona ju nije željela plaćati zbog ogorčenosti - naravno prilikom prve trudnoće - došlo je do velikih komplikacija - čije poslijedice i danas dijete trpi - te iz revolta prekinula plaćanje police - ne čitajući mala slova - kao i na svakom ugovoru.

To jest da je ispričam i naknadno pošaljem potvrdu specijaliste i da naznačim za zastaru?

Unaprijed zahvalna na bilo kojoj pomoći! :-?

 

 

Kakve veze ima dobrovoljna polica dopunskog zdravstvenog osiguranja - prava i obveze po toj polici i velike komplikacije u trudnoći, ogorčenost i ne znam što više. Pa jel taj ugovorni odnos u nekoj uzročno posljedičnoj vezi s nečim takvim?

 

 

Nek vidi kada je tužba podnijeta sudu, odnosno je li to unutar 3 godine od dana dospijeća premije, ukoliko je to slučaj, nek plati što platiti mora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste odvjetnik onda je to za mene truli odgovor!

 

Koga zastupate i kome dajete savjete - meni sigurno ne ali da Vas angaziram - mozda bi i dobila kako treba odgovor - ne sigurno bi dobila savšen odgovor - znamo da sve ima svoju cijenu - ali ćemu onda takvi odgovori - svi mi znamo da treba platiti- ali ako je neko bio tada ogorčen - jer nije bio podržan bolnički od HZZO-a i nema love da tuži ne znam koga a posljedice su dosta velike, djete ide na terapije - kao ni živce (sestra mi je zbog toga na rubu živaca)- a svi znamo koliko dugo traju parnice - pa eto da Vama ponudimo određenu svotu i živce za parničenja ajmo reči minimalno četiri godine (a znam da to traje punoooooo dulje pogotovo ako je u pitanje nešto Državno) kao i sve ostale sudske troškove - ne vjerujem da ste takav top odvjetnik - prema odgovoru - kako dosadno da citirate moje pitanje- možda bi i dali savjet kako treba - kada bi se odlučili kome dati kako treba savjet!

Ja samo želim "profesionalni odgovor" kao da sam Vaša stranka - apsolutno niša više!

Ne li la lala to i sama znam - ali kao Vaša stranka - znam da bi sve učinili za nju - pa eto!

Mislim da sam konkretizirala svoje pitanje - pa prema tome -ako ste profesijonalac molim konkretan odgovor - bez obzira što je to kikiriki od novca- ali princip i to "malo" što se do dan dans pati!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa dao sam ti savjet, ukoliko je sve u redu s rokovima u kojem je tužba podnesena, dogovori se, plati dug. U protivnom bez veze nabijaš sama sebi nepotrebne troškove. Ukoliko to nije slučaj izjavi prigovor zastare (u biti možeš ga izjaviti i napamet). Obično su takve tužbe potkrijepljene dokazima, ispravama koje teško da možeš pobiti bilo kakvim prigovorima (potpisna ponuda ili polica).

 

I to je to.

 

Ogorčenost zbog stvari koje veze nemaju s ugovorom preuzetim obvezama ostavi negdje, nemoj to ni spominjati. veze s vezom to nema.

 

Eto recimo ja sam ogorčen što moje auto osiguranje umanjuje štete za iznos podijeljene odgovornosti, i što ću sada neću plaćati premiju???? Probaj biti razumna .......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma znam, i oprosti te puna hvala - na dobroj namjeri.

Nije čitala ta "mala slova" da je, trebala je samo poslati dopis i prekinula bi to dopunsko plaćanje.

A iskreno ni ja ne čitam - pa sam se isto tako malo zeznula npr. kod banke. Imala sam dozvoljeni veliki minus - koji su mi svaka tri mjeseca povećavali - a koji sam vrlo malo koristila - sve dok nisam promijenila "firmu" i opa bez da me obavijeste u potpunosti mi ukinu minus - tako da sam onda kada sam htjela uzeti minus bila upozorena da idem u onaj crveni minus i da nemam prava- koja neugoda - a primanja i dalje ista na tom računu, kažu da imaju pravo i pokazuju na ugovor koji sam potpisala - skroz na dnu malim sitnim slovima.

Eto pouka iz svega toga treba sve čitati makar pet stranica - iznenadili bi se što tu sve ne piše! :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija