Jump to content

Otkaz i otkazni rok


jansa

Preporučene objave

Dobro jutro,

 

Tu sam prvi puta,a iz razloga imam pitanje, ili dva.

Supruga je bila na bolovanju za djete mjesec dana,pojavi se na poslu i isti dan dobije otkaz, ali dok je bila na bolovanju njezina firma je promijenila ime,i sad je na otkaznom roku od mjesec dana u firmi koja više ne postoji??? a radi u novoj firmi koja radi skoro isti posao, osim usmenog otkaza ništadrugo nije dobila???

 

Što poduzeti ili tražitui od poslodavca???

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Usmeni otkaz je ništav jer otkaz mora biti u pisanom obliku, ustvari otkaza ni nema jer nije dan u pisanom obliku.A otkazni rok( na kojem je kako navodite vaša supruga sada) on teče po ZOR od dana dostave pismenog otkaza kako nema pismenog otkaza nema ni otkaznog roka tj. još nije počeo teći.

Zbog ovakvog postupanja možete ga prijaviti inspekciji rada jer ovakav način otkazivanja spada u najteže prekršaje poslodavca i u tom slučaju plaća poprilično lijepu svoticu kazne.

Pored inspekcije možete u roku od 15 dana pismeno uputiti poslodavcu zahtjev za zaštitu prava zbog ovakvog otkazivanja, a ako se na to ogluši tj. ne odgovori u roku od 15 dana možete u daljnjem roku od 15 dana( pazite ovo su vam prekluzivni rokovi propustite li ih gubite pravo podići tužbu) podići tužbu pred sudom radi utvrđenja odluke o otkazu ugovora o radu nedopuštenom ustvari radi utvrđenja da radni odnos nije ni prestao jer na ovakav način ne može ni prestati.

U svakom slučaju ja bih možda prethodno pokušala razgovarati s poslodavcom :misli: i zaprijetiti mu

( naravno na fin način) inspekcijom, tužbom... pa ćete vidjeti kako će reagirati.. ako ne, možete sve ovo učiniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija