Jump to content

pitanjce


uplasena12

Preporučene objave

dobar dan!ja bi vas molila za jedan odgovor..pošto sam prijavila supruga za 215a,nisam željela svjedočiti i odbacila sam prijavu za prijetnje,te je sada postupak gotov,tj. dobila sam rješenje da nema dokaza protiv njega.no,on je proveo radi toga nešto više od mjesec i pol u pritvoru kao da ne utječe na svjedoke.zanima me dali se može protiv mene pokrenuti prekršajni ili bilo kakav postupak od strane države da sam ga kao lažno prijavila što naravno nisam.unaprijed hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogao bi podnijeti kaznenu prijavu da ste ga lažno prijavili, ali je pitanje da li bi imao uspjeha u istoj.

 

Inače iz iskustva Vam mogu reći da za osobe koje imaju ponekad manifetsacije nasilja nije baš najbolje uskratiti svjedočenje.

 

Puno bolja opcija je razgovarati sa sucem da ga se pusti iz pritvora, ali da ga se proglasi krivim (nakon svjedočenja) i da mu se odredi uvjetna kazna koja će biti opozvana ako se bude lječio

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru!ali danas sam dobila,isto kao i jedan svjedok poziv na prekršajni sud na raspravu,na pozivu ne piše o čemu se radi al pretpostavljam da pošto je okr. moj suprug,o istoj toj stvari.ne razumijem zašto je sada to stvar prekršajnog,ako sam povukla prijavu za prijetnje,a državna tužiteljica je odbacila prijavu za nasilje zbog nedostatka dokaza.o čemu se radi?i samo je jedan svj. dobio poziv,a drugi nije.helppp!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za nasilje u obitelji se podnose dvije prijave - kaznena i prekršajna ( u pravilu).

 

Kazneni postupak je završio obustavom, ali prekršajni nije. Ja bih na Všem mjesto dobro razmislio hoću li svjedočit jer ako ne svjedočite, pitanje je da li će Vas policija shvaćati ozbiljno sljedeći put, a taj "sljedeći put" se nažalost kod nasilnih osoba vrlo, vrlo često ponavlja.

:palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u biti,da bih iskoristila blagodat,rekla sam da namjeravam živjeti s njim što nije istina.a sada mi je muka opet lagati.on je poćeo hodati na terapije svojom voljom i vidim da se trudi nastaviti normalno živjeti,bez nasilja i mnogo smo razgovarali o tome što je prije bila tabu tema.samo je pitanje dal će uspjeti.zato neću svjedočiti protiv njega.nikad nije bio fizički nasilan,tj.znali smo se potući,više je to bilo verbalno koje mi je puno teže palo,zato sam ga i prijavila.nisam ni sanjala da će doći do ovoga. imam dijete i zbog toga stresa ne mogu se koncentrirati na njega.muka mi je od svega. može se ta prekršajna prijava povući?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija