Jump to content

dva pitanja


oscar

Preporučene objave

Da li sud može odgoditi ovrhu, ako je prije godinu ipo jedan od ovrgovoditelja to predložio, a sud formalno nje donio rješenje o toj odgodi, te može li donijeti isto to rješenje na ročištu ako mu to stranke suglasno predlože, ali na strani ovrhovoditelja nisu bila sva trojica nego samo jedan od njih, niti je bio njihov zajednički punomoćnik. Dakle samo ovršenik i jedan od ovrhovoditelja, ali su svi ostali uredno pozvani.

Druga stvar, ovrha 2006. obustavljena u 6 mjesecu, u 9 podnesen drugi prijedlog za ovr na identičnoj nekretnini, na kojem je opet kao u prvom slučaju dozvoljena ovrha. Ali u prvom predmetu je naknadno podnesena žalba - žalba po proteku roka, dakle nakon što je podnesen drugi ovr prijedlog, i to je otišlo žup sudu na odluku. Da li može egzistirati i postupak po drugom prijedlogu unatoč činjenici da o prvom teče postupak po žalbi. Napominjem da se radi o identičnoj nekretnini koja je predmet oba rješenja o ovrsi, i da se radi o istim strankama, time da u drugom predmetu nije dostavljeno rješenje zk odjelu, a došlo je do promjene vlasništva nad nekretninom nad kojom se provodi ovrha.

Da li i činjenica da uz drugi prijedlog ovrh nij podnio i valjan zk izvadak i da li bi mi taj nedostatak bio osnova za žalbu - promjenjen je vlasnik opterećene nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovrhu sud može odgoditi u svako vrijeme na prijedlg ovrhovoditelja, osim kada je provedba ovrhe započela.

 

Kako postoji više ovrhovoditelja, ali se nalaze u istoj procesnoj poziviji, ovrha se mže odgoditi ili za sve ili za nikog.

 

Nedostatakl valjanog Zk izvadka jest osnova za žalbu jer ovršni prijedlog nije poptun i temeljem takvog prijedloga sud ne može određivati ovrhu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija