Jump to content

priključak na kanalizacju


grgica

Preporučene objave

Oslobođenje od plaćanja priključka na kanalizaciju možeš ostvariti ako imaš utvrđen status HRVI za trajno. Zahtjev za oslobođenje plaćanja priključka podnosi se u nadležan ured u jedinici lokalne samouprave u kojoj se nalazi stambeni objekt za koji tražiš priključak i u kojoj imaš prijavljeno prebivalište 5 godina neprekidno od 1990. godine. Zahtjevu moraš priložiti i potvrdu Ministarstva branitelja (koju zatražiš zamolbom na njihovu adresu), a koje će provesti postupak utvrđivanja tvoga prava na priključak i ukoliko utvrdi da imaš pravo, dobiti ćeš potvrdu. Pozdrav. ;-):namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa baš se ne bi u potpunosti složio s kolegom Zujom. Malo je poduže, a kreće od članka 36 ZOPHB, te ovaj dio:

Članak 40.

 

(1) Jedinice lokalne samouprave dužne su, u slučaju kad osoba iz članka 36. ovoga Zakona koristi stambeni kredit za izgradnju obiteljske kuće u mjestu prebivališta sukladno članku 39. stavku 2. ovoga Zakona, ustupiti bez naknade građevinsko zemljište i komunalno opremanje.

 

(2) Pravo na komunalno opremanje stambenog objekta imaju i osobe iz članka 36. ovoga Zakona ako ostvaruju pravo na dodjelu stambenog kredita za poboljšanje uvjeta stanovanja na istome stambenom objektu, kao i osobe koje nisu podnijele zahtjev za stambeno zbrinjavanje, ako se u posebnom postupku utvrdi da bi imale to pravo, o čemu Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti izdaje odgovarajuću potvrdu.

 

(3) U komunalno opremanje građevinskog zemljišta iz stav­ka 1. ovoga članka podrazumijevaju se:

 

– uređenje pristupne ceste, javne rasvjete i okoliša potrebnih za korištenje građevine izgrađene na ustupljenom zemljištu,

 

– priključci i mreža za osiguranje priključka i elektro priključak, priključak na vodovod i odvodnju, instalacije DTK (distributivne telefonske kanalizacije) te ako na tom području postoji medij za grijanje – plin i/ili toplovod.

 

(4) Jedinice lokalne samouprave dužne su u slučaju iz stavka 1. i 2. ovoga članka snositi i troškove komunalnog doprinosa, odnosno povrat istih za odgovarajuću BRP (bruto razvijenu površinu).

 

Još nešto u praksi je malo drugačije, a ovisi od lokalne samouprave, primjerice, priključak na kanalizaciju ja sam ostvario temeljem privremenog Rješenje o statusu HRVI-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija