Jump to content

Otpis dijela duga prema poreznoj upravi


pilot22

Preporučene objave

zanima me da li potoji način otpisa duga budući nikako ne uspjevam zatvoriti dug prema pu jer mi godišnje kamate stalno rasu.

Naime od 2002-2004 poduzeće mi je bilo u u blokadi računa zbog iskakanja ino partnera iz ugovora. Za naplatu potraživanja od ino partnera vodim sud u italiji koji će trajati još koju godinu. Kako smo bili u blokadi porezni dug za mirovnisko i zdrastveno narastao mi je za to razdoblje sa zateznim kamatama 1.200.000 kuna od čega oko 770.000 kuna glavnica.

Tjekom 2006 pokušavao sam od porezne uprave tražiti nagodbu ili obročno plaćanje no bez uspjeha. Obračna otplata mi je odbijena pa sam zatražio kredit od banke i predložio poreznoj upravi uplatu 400.000 - 500.000 kuna uplate uz mogućnosti privremenog skidanja blokade računa na 6 mjeseci kako bih dobio preostali iznos kredita u banci i zatvorio kompletan dug a kamate bi platio obročno. Nitko mi nije mogao odgovoriti na traženi zahtjev a banka mi je nudila kredit u kratkom roku. Uplatio sam 450.000 kuna i molio da mi se zahtjev razmotri i riješi pozitivno. Nakon 6 mjeseci dobio sam od porezne uprave negatinvo rješenje mog zahtjeva.

Tako da se nisam uspio odblokirati i dobiti ostatak kredita.

Kao 99% izvozno poduzeće uz ostale otežavajuće okolnosti u proizvodnji borimo se sa administracijom i likvidnošću. Imamo pravo korisititi subvencije za izvoznike kao i državne poticaje ali glavni problem sprečavanja dobivanja istih je blokada poslovnog računa. Da li postoji način na koji bi se riješila nagodba sa otpisom kamata za 2007 i 2008 te glavnica otplatila u 2 puta ili 70% ukupnog duga.

Zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema načina.

 

Ključni moment je bio dok si još dugovao malo. Tad si mogao uzimati kredite, neformalno se dogovarati..

 

Nije ti dug na doprinosima narastao preko noći..sam si se dugo vremena zaduživao ID obrascima. Obročna otplata i nagodba su nešto što se u pravilu nikad ne odobrava za obveze koje obveznik sam prijavljuje.

 

Nije ti porezna uprava došla pa ti razrezala neki iznos, sam si se zadužio.To je otežavajuća okolnost. Sretan si što ti nisu išli na imovinu još. Reagirao si nekoliko godina prekasno.

 

Ne znam što bi ti savjetovao...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija