Jump to content

koja su moja prava???????


lola

Preporučene objave

Firmu u kojoj radim preuzima novi poslodavac i vrlo je vjerovatno da će,nakon tri mjeseca svima otkazati ugovore o radu.Sad sam na neodređeno i zbog prirode posla dvije godine nisam koristila g.o.Sumnjam da će novi poslodavac mi priznati to pravo-imam li pravo tražiti da mi se isplati naknada za (ne)korištenje godišnjeg odmora i kakva su u stvari moja prava? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakonom o radu zabranjeno je umjesto korištenja godišnjeg odmora primiti naknadu.

Ništav je sporazum o odricanju od prava na godišnji odmor, odnosno o isplati naknade umjesto korištenju g.o.

Zašto sumnjate da će vam novi poslodavac priznati pravo na g.o. Novi poslodavac preuzima i radnike i obveze koje je stari poslodavac imao prema radnicima.

Osim toga, vi ste u radnom odnosu na neodređeno vrijeme i postupak otkazivanja je malo teži.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

toliki godišnji mi niko neće priznati!

Mislim da će novi poslodavac iskoristiti objekt u kojem radimo i svoju trgovinu premjestiti zajedno sa radnicima koje već ima.

Nas će uzeti na ugovor od tri mjeseca dok mu ne sredimo preuzimanje i dućan.

Upitno je i to da li će nam razdoblje od 15 dana ,koliko će trajati kraće preuređenje prije ponovnog otvaranja,biti plačeno.Iz mog iskustva,za pretpostaviti je da će taj dio biti "zaboravljen".

Novi poslodavac ne preuzima moj ugovor u obliku u kojem je,već mi nudi ug.na 3 mjeseca.Da li mogu tražiti da se odrađeni godišnji preformulira u prekovremene?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ispričavam se, nisam vidjela da godišnji niste koristili 2 godine

ovaj za prošlu godinu tj. za 2004. godinu više ne možete koristiti, mogli ste najkasnije do kraja lipnja ove godine. dakle, na taj dio zaboravite

 

što se tiče preformulacije u prekovremene, mislim da ćete to teško izvesti ako vam poslodavac ni sam godišnji nije omogućio

predlažem da se probate obratiti inspekciji rada ako ne možete ostvariti pravo na godišnji odmor za ovu godinu (a već je skoro kraj listopada). No, razumno razmišljajući, upitno je koliko je i to pametno.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Da bi vam poslodavac ponudio novi ugovor o radu na određeno vrijeme (3 mj.), prethodni vam mora otkazati, odnosno dato otkaz s ponudom izmjenjenog ogovora. U tom slučaju, imate rok od 15 dana da isti potpišete ili da na isti uložite zahtjev za zaštitu prava, u kojem zahtjevu ćete navedeni otkaz s ponudom izmjenjenog ugovora osporavati te dati poslodavcu rok od 15 dana da se o istom zahtjevu očituje. No, očituje li se on ili ne, u daljnjem roku od 15 dana možete podnijeti tužbu sudu u kojoj, između ostalog, možete zatražiti naknadu štete zbog kazn. djela iz čl. 114. Kaznenog zakona (povreda prava na rad i dr. prava iz rada).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija