Jump to content

Podvaljeni sporazumni raskid


emon

Preporučene objave

Evo da ispricam sta mi se desilo,pa ako mi mozete pomoci...dakle, moja regionalna i njena "mama" su me otpeljale u kafic na kavu i rekle mi da imam otkazni rok 15 dana, te mi tutnule pod nos papir da potpisem sporazumni otkaz ( u kojem pise da JA to trazim, a NE TRAZIM ),jer da mogu dobivati naknadu sa biroa, kako me nebi ostavile na 0kn, pa mi idu "na ruku". Taj trenutak sam bila izbezumljena,jer je to bio svojevrstan sok za mene i od straha zbog tog biroa, potpisala sam taj papir, koji je presmijesan, jer na njemu nije tocno napisano moje prezime. Da li se ista od ovoga navedenog moze uzeti u obzir i da ide u moju korist. Vec sam postavila pitanje da li mogu povuci taj "sporazumni otkaz", dobila sam odgovor da mogu,ali da li mogu povuci kada ga ja nisam ni napisala ni zatrazila, znaci reklo bi se gnjusna namjestaljka!

hvala vam puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravo na naknadu sa zavoda ostvarujete samo ako radni odnos nije prekinut vašom voljom.

Ako je u sporazumnom raskidu pogrešno napisano npr. jedno slovo pa je očito da se radi u pogrešci u pisanju isto neće biti od utjecaja, već jedino ako su vaši podaci potpuno pogrešno napisani.

Povlačenje sporazumnog - jedna opcija je da vi i vaš poslodavac potpišete nekakav dokumenat kojim bi taj sporazumni stavili van snage ili da jednostavno uzmete sve postojeće potpisane primjeke, rasparate ih i bacite u koš za smeće.

Poslodavac vam sporazumnim raskidom ne ide u korist jer on npr. na vešm radnom mjestu može zaposliti neku drugu osobu bez problema, a ako bi vam npr. dao poslovno uvjetovani otkaz ne bi mogao nikoga na tom mjestu zaposliti narednih 6. mj.

savjet: uvijek čitajte ono što potpisujete pa neznam koliko vas netko požurivao i što vam govorio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

emon je napisao:

Vec sam postavila pitanje da li mogu povuci taj "sporazumni otkaz", dobila sam odgovor da mogu,ali da li mogu povuci kada ga ja nisam ni napisala ni zatrazila, znaci reklo bi se gnjusna namjestaljka!

hvala vam puno!

 

Samo trenutak. Niste postavili pitanje može li se povući sporazumni otkaz već ztahtjev za sporazumnim otkazom. To nije isto. U drugoj temi sam Vam ja dao odgovor da zahtjev nije ni od kakvog značaja dok ne dođe do obostranog postpisivanja sporazuma o prestanku radnog odnosa. Dakle, ja sam Vam, sukladno Vašem upitu u drugoj temi, govorio o zahtjevu, dok Vi pak samostalno (jednostrano) ne možete utjecati na raskid sporazuma o prestanku radnog odnosa. Jedino, kao što je kolegica napisala - kad biste i Vi i poslodavac sklopili novi sporazum kojim Sporazum o prestanku radnog odnosa stavljate izvan snage.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija