Jump to content

Nakon 15 mjeseci bolovanja - mirovina


mladen1992

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...

Evo ja u utorak bio na ik-i prvi put a na bolovanju sam oko 6 mj.Rečeno mi je da me više nesmije držati na bolovanju već da mora odrediti dali sam za mirovinu ili raditi.Ni ratni put još nemam a čekam ga 7 mj.Znaći po tome da sam opet bez izgleda a ovo mi je prvi put da da idem do kraja.Use i u svoje kljuse,kako bude...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I kod mene isto.Na bolovanju sam točno dvije godine.

Sada su mi rekli da moj doktor mora napraviti obradu te papire dati svojoj socijalnoj djelatnici u nadležnoj policijskoj upravi koja će ih proslijediti u područnu službu kod naležnog vještaka i to je početak procesa umirovljenja.Također od svoje socijalne djelatnice sam saznao da će me morati skinuti sa 100-og bolovanja i dati plaću po zvanju(što je manje).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni je IK-a već dva puta produživala liječenje i to prvi put u 4.mjesecu prošle godine a potom u 10.mjesecu isto prošle godine.Ja se nisam bunio jer imam 100%plaćeno bolovanje a mirovina mi neće biti veća od plaće a svo vrijeme sam se aktivno liječio te time povećavam izglede za bolji izračun mirovine.Ove godine u 4.mjesecu opet idem na IK-u a također istog mjeseca stičem uvjete da obnovim postupak radi dobivanja invalidnosti po pitanju oboljenja(PTSP).

Mišljenja sam da ću dobijenu invalidnost uspjeti na vrijeme predati u Mirovinsko(u žalbenom roku) te time mirovinu riješti u paketu bez daljnjih natezanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav...da istina je..po novoj zdravstvenoj reformi ako u tri godine nakupiš 18 mjeseci bolovanja,imaš dvije mogučnosti..vratiti se na posao ili tvoj doktor predlaže da te se umirovi..i sada nekužim šta je tu reforma napravila,jer če ako te ne umirove,vještak hzmo opet predložiti daljnje liječenje...a hzzo vjerovatno neče htjeti te držati na bolovanju..nisam pametan to je sve iza mene,ali čini mi se da će ovo iči preko leđa sirotinje...kao i obično...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očigledno je da su nastupili novi i stroži uvjeti na ove okolnosti o kojima mi sad raspravljamo.

Ali također što je bitno naglasiti da se vještaci razlikuju po svojim karakternim osobinama kao i svi ostali ljudi.Prijerice,mojoj vještakinji je krivo to što neću u paketu uspjeti riješti mirovinu sa statusom HRVI pa mi je u razgovoru dala "naslutiti"da mi može produžiti liječenje.Isto je ponovila dva puta po 6 mjeseci.Ovaj put ovo vjerovatno neće proći ali ostaje mi mogućnosti žalbe čime u biti dobijam na vremenu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

iskreno neznam šta bih ti rekao....ja sam išao iz mupa u mirovinu,to ti je bilo uhodano....mupovo liječničko povjerenstvo,zadržavanje plače 3 godine do ostvarivanja prava na mirovinu i mirovinsko me nakon 3 godine umirovilo..a mogao sam birati hoču li biti na bolovanju ili na zadržavanju plače..a pošto sam imao bolovanje 100 posto u svezi rata,bilo mi je bolje na bolovanju...a ti ako nemožeš raditi budi uporan,posječuj doktore,liječi se..malo radi,pa na bolovanje i tako...šta da ti kažem..da je lako i nije..pogotovo što stežu remen gdje stignu..kada ti povjerenstvo skine sa bolovanja ti na posao,pa opet za mjesec dana na temelju pogoršanja na bolovanje...ali kao što možeš ovdje pročitati u postovima,svi mi dok smo riješili statuse i mirovine dodatno smo se razbolili..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija