Jump to content

D.o.o. u početku rada bez zaposlenih po nikakvoj osnovi


saiv

Preporučene objave

Bilo je već pitanja o radu d.O.o.-a bez zaposlenih, sa odgovorima da je to moguće, ali ako sam dobro shvatila, da je osnivač, vlasnik zaposlen negdje drugdje i da na osnovu toga plaća porez, mirovinsko...?

 

Pitanje je da li može d.O.o. sa 3 vlasnika (osnivača) biti nekoliko mjeseci bez ijednog zaposlenog, s time da niti jedan od vlasnika ne radi nigdje i kakve su tada obaveze prema državi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko sam shvatila iz Vašeg ranijeg posta registrirate se na ugostiteljstvo i trgovinu.U tom slučaju ne možete raditi bez zaposlenika,tj.vlasnici ne mogu raditi na crno.Ukoliko vlasnici ne žele biti zaposlenici tvrtke, zapošljavate druge djelatnike.

 

Ako je tvrtka registrirana u trgovačkom ali još neko vrijeme ne želite početi sa radom,nemojte se upisivati u registar poreznih obveznika,registar obveznika poreza na dodanu vrijednost (porezna uprava) a ukoliko ste to već učinili a i dalje želite odgoditi početak poslovanja pazite da nemate nikakvog prometa putem poslovnog žiro-računa.U tom slučaju ne morate zapošljavati, a vlasnici nemaju obveze prema državi što se tiče doprinosa niti plaća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tom slučaju registrirajte firmu službenim redoslijedom:izjava o osnivanju kod javnog bilježnika,registracija u trgovačkom sudu,upis nkd u državnom zavodu za statistiku,izrada pečata,otvaranje žiro-računa,ugovor o najmu sa najmoprimcem,prijava u sustav pdv-a (kako biste odmah mogli priznati predporez iz ulaznih računa),nabava robe i inventara,ostale pripremne radnje za početak poslovanja pa zatim zapošljavanje i poslovanje.

 

Sretno u poduzetništvu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija