Jump to content

Zagrađen ulaz u vrt


Issytop

Preporučene objave

Poštovani forumaši, molim vas pomoć:

 

U stambenu zgradu gdje mi žive roditelji doselila se nova susjeda i zagradila ulaz u zajednički vrt cijele zgrade. Ostali susjedi su zvali inspekciju koja je naredila obustavu gradnje i rušenje tog objekta. Žena je usprkos tome nastavila gradnju i tako je na mjestu prolaza za vrt nekakva kućica. Što se tu da napraviti? (Inspekcija kasnije nije više dolazila.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Već sam u jednoj raspravi spominjala neučinkovitost inspekcije,koju sam ja doživjela,izgubit ćete smao puno živaca,a neće se baš ništa posebno desiti.

Ako Ste svi suglasni onda lijepo zajedno sa susjedima srušite objekat koji je bespravno sagrađen na zajedničkoj parceli,pa neka dotična tuži Vas sve. Malo je kaubojski i barbarski,ali pored našeg neučinkovitog inspektorata i sudstva,jedino tako možete istjerati pravicu na čisto.

:kavica: a naše će institucije dalje ovako postupati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@lunatika

Sumnjam da bi se moji upustili u kaubojsko rješavanje problema i kad su bili mlađi, iako se slažem s Vama da je to ponekad efikasnije i brže od pravnog puta. Osobito s divljim i neuviđavnim svijetom. Ipak, hvala Vam na trudu da mi pomognete.

 

@ felixx

Milslim da ćemo Vas poslušati i uputiti ponovno pismo inspekciji. Jesmo li vezani kakvim rokovima? I na žalost nemamo broj rješenja kojim je naređeno rušenje, ali se sjećam da je bilo izvješeno na vrata te susjede. Hvala Vam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da sam i ja za pravno rješenje,no spomenula sam u jednoj raspravi,nakon 4 godine ja još uvijek ništa nisam rješila i pravo da Vam kažem,odustala sam jer sve to nije vrijedno mojih živaca.A meni još uvijek stižu inspekcije,jer moj susjed ne odustaje iako je moj objekat potpuno legalan,a njegov ni malo...Pravno rješenje je uvijek najbolje.

No jedna sitnica,ako su susjedi dali prijavu na građevinsku inspekciju onda su oni terbali dobiti obavjest i broj pod kojim je zavedeno rješenje o obustavi gradnje. Ja sam je primila u trenutku kad sam nakon dugo vremena i poziva uspjela postići da građevinska inspekcija dođe na uviđaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm, broj rješenja o obustavi gradnje i rušenju nemamo (nitko od nas nije bio dovoljno iskusan, čitaj: inteligentan, da ga bar prepiše kad je rješenje zalijepljeno na susjedina vrata...), ali imamo broj pod kojim je zaveden predmet prilikom zaprimanja. Nadam se da će to biti dovoljno da se inspekcija nastavi. Znam da je možda naivno vjerovati u snagu (i automatizam) pravne države (moji ne vjeruju ni u to i kažu da će se samo nanervirati :() ali druge nam nema, kad već nitko od nas nije kaubojski tip. Hvala još jednom, i želim Vam uspjeh u Vašem predmetu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja Vam se srdačno zahvaljujem,ali već sam odustala..nije vrijedno moga zdravlja i mojih živaca.Vama želim da uspijete u Vašem naumu i još jedan savjet,ako se u kratkom roku nakon što obavjestite nadležnu inspekciju nešto ne pokrene,napravite kao i ja,nazovite ministarstvo i tražite savjetnika ministrice,dovoljan Vam je taj broj koji imate.

Kad se pokrene savjetnika,onda ćete možda još nešto uspjeti postići..puno puno uspjeha Vam želim :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija