Jump to content

kako održati ugovor


branisa

Preporučene objave

Evo priče

Član sam Aerokluba Međimurje iz Čakovca.

Problem se sestoji u slijedećem:

Aeroklub je davne 1954 sagradio objekat aerodroma u Pribislavcu.Donošenjem zakona o sportu 1996 grad Čakovec si bez ikakve obavijesti upisuje nekretninu na svoje ime te dvijegodine kasnije obavještava aeroklub da moraju sklopiti ugovor o korištenju sportskog objekta iako smo mi udruga tehničke kulture.Aeroklub podiže sudski postupak i traži povrat imovne po zakonu o udrugama pozivajući se na članak 43 istog.Spor nije riješen već je grad dao predmetnu nekretninu po ugovoru o razdruživanju općini Pribislavec.Ugovor se nije mogao ispoštovati jer smo mi klub držali "Z" pečat na gruntovnicido 2004 godine kad smo zatražili od Općine Pribislavec ugovor o korištenju na neodređeno vrijeme odnosno dok udruga postoji i takav ugovor smo i dobili i to na način da je klub povukao "z" pečat i odustao od tužbe te time omogućio općini Pribislavec da si upiše nekretninu na svoje ime što nam je bilo manje važno jer smo dobili ugovor kakav nas je zadovoljavao.Promjenom vlasti 2005 godine sadašnji načelnik je na poglavarstvu donio odluku i to 2008 godine u 1 mjesecu da traži deložaciju kluba iz prostorija.Sad pitanje ak netko može pomoći:

1. Imamo li mi ikakva prava kao udruga koja je stvorila nekrtninu i koristi je neprekino od 1954 godine

2. Može li načelnik raskinuti ugovor iako su sve odredbe ugovora poštivane bez odluke vijeća

3. Postoji li kakav rok za raskid ugovora s obzirom na skoro 3 i pol godine egzistiranja ugovora

4. Može li načelnik raskinuti ugovor jer nije kako on tvrdi bilo natječaja (neprofitabilna udruga,objekat nije poslovni objekat već objekat tehničke kulture, u tom vremenu nema na području Međimurja ni jedne udtuge koja se bavi zrakoplovstvom)

 

Hvala svima koji žele pomoći

 

Zahvalnih 70 članova aerokluba

 

Postoji i problem kuda sa pokretninom 12 zrakoplova,tehnička radionica,benzinska 30000 litara podzemna.............

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. na koga je glasio upis u zemljišnoj knjizi i katastru prije upisa grada čakovca

 

2. da li je grad čakovec upisan i katastarski i gruntovno

 

3. postoji li dokaz tko je gradio objekt aerodroma. da li postoji nešto kao građevinska dozvola iz čega bi se vidjelo tko je nositelj prava građenja

 

ovo sve trenba samo za odgovor pod pitanje 1.

 

ostale odgovore ne znam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

tražite u gruntovnici da vam iz zbirke isprava izdaju ispravu (vjerojatno neko rješenje ili ugovor ) na osnovi kojeg su izvršili taj prijenos vlasništva. već na internetu na stranici www.pravosudje.hr, možete u povjesnom vlasničkom listu vidjeti na osnovi čeg je izvršen upis u korist grada čakovca dakle možete vidjeti osnovne podatke o dokumentu čiju ovjerenu kopiju vam moraju izdati.

 

o ispravnosti tog dokumenta (mora postojati), ne mogu znati dati savjet, ali to morate imati prije nego bilo šta pokrenete.

 

u svakom slučaju, pošto imate građevinsku dozvolu koja glasi na aero-klub, zatim imate dokaz o investitoru, odnosno graditelju, a iz povjesnog vlasničkog lista imate i dokaz da ste bili vlasnik (korisnik) tog objekta do upisa grada čakovca, imate osnovu tražiti da vam se vrati vaše.

 

iz zbirke isprava u gruntovnici obvezno pribavite dokument o prijenosu vlasništva na grad čakovec, i za prvi korak otiđite u imovinsko-pravnu službu grada čakovca da vam objasne svoje razloge.

 

dalje će vam morati pomoći pravnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i još nešto!

 

nakon povrta oduzete imovine bivšim vlasnicima, kod ovakvih sporova, vlo je važno znati kako je zemljište na kojem je gradio aero-klub postalo njegovo, odnosno državno. da li je to bila nacionalizacija, kofiskacija ili eksproprijacija, ili je bilo državno i prije. to isto možete vidjeti iz povjesnog vlasničkog lista. obvezno tražite ovjerene fotokopije svih dokumenata (rješenja/ugovori i sl.)koji govore o upisu aero-kluba kao vlasnika, odnosno tada vjerojatno korisnika zemljišta u društvenom vlasništvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija