Jump to content

Ptsp i dzo


Prcan

Preporučene objave

ja bolujem od ptsp-a i imam invaliditet 20% na temelju te bolesti,U hzzo sam oslobođen od plačanja participacije.Rekli su mi da na iskaznici piše trajno al da se informiram u 6 mjesecu jel neznaju kako če bit po novom zakonu.Stvar je samo u tome da sam ja to morao sam zatražit oni su mi to uredno prešutili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Branitelji oboljeli od PTSP, a koji nemaju dopunsko na teret države (nemaju rješenje 80%) ne plaćaju sudjelovanje prilikom korištenja te vrste zdravstvene zaštite temeljem Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju (NN 150/08), odnosno ukoliko takav branitelj koristi zdravstvenu zaštitu vezanu uz samu tu dijagnozu PTSP ne plaća doplatu ni u primarnoj, ni u sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti. Za ostale dijagnoze koje nisu vezane uz PTSP plaća normalno kao i svaki drugi građanin..........

 

Još jednom napominjem to je za one koji nemaju policu na teret države, jer nemaju status hrvatskoga ratnoga vojnog invalida prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, te koji nemaju najmanje 80% tjelesnog oštećenja prema propisima o mirovinskom osiguranju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rubens je napisao:

branitelj koristi zdravstvenu zaštitu vezanu uz samu tu dijagnozu PTSP ne plaća doplatu ni u primarnoj, ni u sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti.

 

Meni na uputnici piše PTSP F43.1 uputnica je za kontrolu na psihijatriji u Novoj bolnici i sestra na prijemu prilikom predaje uputnice uredno me pita plaćam li paticipaciju odnosno imam li iskaznicu da sam od iste oslobođen. Nema veze što na uputnici piše da sam došao na kontrolu i isključivo radi ptsp-a. Da nemam iskaznicu ( kao hrvi ) platio bi pregled.

njima je bitan broj pod kojime je netko oslobođen participacije kako bi oni taj broj upisali u svoj sustav i ništa drugo njih ne zanima, ako nemaš broj plaćaš.

 

Na uputnici mora pisati nekakav broj po kojemu se neće plaćati participacija, njih samo zanima taj broj to što je netko obolio od ptsp-a njih ne zanima i platit će pregled ako nema broja.

 

Sada je pitanje ako su branitelji oboljeli od ptsp-a i za isto lijećenje ne moraju ništa plaćati gdje će i kako doći do tog broja koji će ga osloboditi od plaćanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija