Jump to content

Prekrsajni sud- nasilje u obitelji


Klupe

Preporučene objave

Supruga je nepravomocno osudjena uvjetno na 45 dana zatvora s rokom kusnje na godinu dana. Proglasena je krivom za obiteljsko nasilje prema djetetu s teskim tjelesnim ozljedama djeteta (lom kljucne kosti). Nije se pojavila na glavnoj raspravi te je presuda sve jedno donesena na temelju mog iskaza kao svjedoka te medicinske dokumentacije.

 

Zanima me, posto pretpostavljam da ce se zaliti, sto se moze ocekivati na visem sudu, odnosno kako se takve stvari rjesavaju u praksi. Koliko u praksi treba da se cijela prica nakon zalbe dodje na visi sud i da se tamo razrijesi. Nadlezni su sudovi u ZG.

 

Takodjer, posto je pred suprugom takodjer postupak pri zupanijskom sudu gdje sam bio takodjer pozvan kao svjedok radi kaznenog djela nanosenja teske tjelesne ozljede djetetu te grubog zanemarivanja djeteta, u istraznom postupku, zanima me hoce li se zupanijski sud referirati po presudi prekrsajnog suda (ako i kada postane pravomocna) te na se na taj nacin prikloniti misljenju da je suprugu potrebno osuditi za isto djelo?

 

Da li se na zupanijskom sudu moze takodjer izreci uvjetna presuda ili se obzirom da je vec jedna uvjetna izrecena pri prekrsajnom sudu mora izrice presuda zatvorske kazne bez uvjeta..

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neće se odlučivati na županijskom, već na općinskom sudu. To se samo istraga vodila u županijskom sudu.

 

Sud će neovisno o prekršajnom postupku izvoditi dokaze i utvrđivati činjenice.

 

Dakle rezultat prekršajnog postupka nije bitan i sudit će joj se i pred općinskim sudom, a općinski sud sam odlučuje o svojoj kazni.

 

Podaci iz prekršajnog postupka se neće koristiti, posebice stoga jer je prekršajni postupak nije završen pravooćno.

 

Uvjetna je moguća, ali sve ovisi o oklonostima kaznenog djela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Okolnosti su slijedece. Supruga je u mojem domu gdje zivim s djetetom dosla u posjetu i na igru te me pokusala uvuci u svadju s njome. Posto joj to nije poslo za rukom fizicki je nasrnula na mene (bez posljedica). Onda je prijetila da ce odnijeti dijete te da ga nikada necu vidjeti. Podigla je dijete te zakljucila da joj za bijeg s djetetom treba "prostora", bacila dijete prema trosjedu no pogodila je pod, kako bi jos jednom na mene nasrnula te me onemogucila da je sprijecim u odvodjenju djeteta. Kada je shvatila sto je napravila, pobjegla je, a ja sam nas zakljucao (mene i dijete). Dijete je zavrsilo sa lomom kljucne kosti i psihickom traumom koju jos uvijek, nekoliko mjeseci nakon lijecimo.

 

Inace, od dokaznog materijala postoji samo medicinska dokumentacija i moj iskaz kao svjedoka svega toga.. Na prekrsajnom sudu to se pokazalo dovoljnim jer je osudjena na, koliko znam, maksimalnu kaznu, no sa uvjetom jer joj je prvi put...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija