Jump to content

prestanak rada na određeno


kristina28

Preporučene objave

molim vas da mi objasnite

mama mi je bila zaposlena u jednom lancu trgovina i potpisivala je ugovore na određeno svaki mjesec.znaci mjesec po mjesec.i tako je i za veljacu potpisala od 01.-28. 02. i 11.02. joj kroz njenu redovnu smjenu sefica samo uruci fax sa njenim otkazom u kojem pise da od sutra tj.12.02 vise ne radi jer je visak zbog smanjenog obima posla.nisu joj dali da iskoristi ostatak godisnjeg niti to sada itko spominje.i uputili je na zavod za zaposljavanje.

sad mene zanima da li su oni to smili napravit jer je ona vec potpisala ugovor do kraja miseca?i da li ona ima pravo danit na zavod prosjek 3 zadnje place pa da dobije malo vise od onih 1200 kn.

unaprid zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ugoro o radu na određeno vrijeme može prestati i prije datuma naznačenog u ugovoru, ako je u samom ugovoru navedeno da može prestati i prije istkea vremena iz ugovora. U protivnom ne može. Što se otkaza tiče, trebalo bi vidjeti koji je otkaz uručen vašoj majci, ako je redoviti, trebala je imati otkazni roka, posovno uvjetovani također, osobno uvjetovani također, otkaznog roka nema samo ako je u pitanju sporazumni raskid ili izvanredni otkaz (za koji treba postojati opravdani razlog).

Što se nkande na zavodu tiče, potrebno je da se nadležnoj službi javi u roku od 30 dana od prestanka radnog odnsa i podnese zahtjev za naknadu, oni će je već upiti koje ima papire trba donijet (potvrda polsodavca o zadnje tri plaće, potvrda o prestanku rada..), a visina nknade će ovisiti i o vremenu provedenom na radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija