Jump to content

Pitanje u vezi porezne olakšice


nena2208

Preporučene objave

1) Ovako, Prije negdje 8 godina sestra je kupila poljoprivredno zemljište i na njega nije platila porez ( pod uvjetom da ga ne smije prodati 10 god, ta je olakšica valjda bila jer smo u području posebne državne skrbi: Baranja). Sada bi ona tu zemlju darovala svojoj majci ali još nije prošlo 10 godina. E sad da li se tih 10 godina odnosi i na darivalje. Što bi bilo kad bi ona to darovala, jel bi morala platiti porez zato što nije čekala 10 god?

 

2) Još jedno pitanjce :-) Sestra i majka planiraju još poništiti darovni ugovor. Riječ je o darovnom ugovoru u kojem je mama darovala sestri poljopriredno zemljište (neko drugo, nevezano za prvo pitanje). Pa me sad zanima jel trebaju još neki papiri kada budu išle kod javnog bilježnika osim tog darovnog ugovora, izvadaka iz zemljišnje knjige i osobnih iskaznica. Jel treba možda rodni list da se vidi da su u srodstvu majka-kćer, mislim zbog poreza, da ne plate?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija