Jump to content

kako do vlasništva


darac_69

Preporučene objave

Otac je vlasnik građevne parcele na kojoj se nalazi izgrađena stara obiteljska kuća u kojoj on sada živi s mojom sestrom , a u vrijeme rata u dvorištu iza navedene kuće izgradili smo još jednu obiteljsku kuću bez potrebnih dozvola u kojoj sada ja živim s suprugom i dvoje djece .Pošto je otac vlasnik , a zbog prijave o nedozvoljenoj gradnji odlučili smo pokrenuti postupak legalizacije kod ovlaštenog projektanta. Ja sam hrv. branitelj s trajnim statusom HRVI 30% pa me sada pravno zanima kako bih navedenu kuću legalizirao na sebe zbog korištenja prava oslobođenja od komunalnog doprinosa koji je znatno velik . Još nije gotova dokumentacija kod projektanta pa nismo još predali zahtjev. Molio bi odgovor kako da ja sada postanem vlasnik ili suvlasnik zemljišta tj. dijela zemljišta na kojem je bespravna kuća , a nije izvršena parcelacija već da to mora ići u sklopu zahtjeva za izdavanjem rješenja o gradnji .Ako mi otac daruje parcelu onda ću i imati i staru kuću na sebi pa neću moći koristiti valjda svoja prava . Da li se može podijeliti čestica od oca darovnim ugovorom na moju sestru stara kuća s 1/3 zemljišta a meni ostatak 2/3 zemljišta ? Da ja mogu onda direktno kao vlasnik dijela čestice s bespravnom kućom zatražiti legalizaciju i ostalo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru , ali ni oni sami ne znaju kako. Kažu ako otac podnese zahtjev onda na njega glasi sva dokumentacija.Ja bih trebao nakako do vlasništva na dio parcele , ali kako kad nije parcelizirano.Kažu da parcelizacija ne može odvojeno sada već u sklopu zahtjeva za izdavanjem rješenja o gradnji .Možda suvlasništvo s sestrom ili tako nekako da napravim prije.Ako može pomoć kome da se dalje obratim na forumu . Hvala unaprijed .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija