Jump to content

kako do posjeda


agm

Preporučene objave

Poštovani !

Niste napisali površinu nekretnine koju ste kupili tj. da li cijelu ili dio .

U Ugovoru o kupnjoprodaji mora biti vidljivo što ste lupili .Trebali ste ići na gruntovnicu vidjeti kako je tamo evidentirano vlasništvo , dali postoji kakav teret na nekretnini., recimo s osnova ulaganja za vrijeme korištenja .

Vaše pitanje ima premalo podataka .

 

Ako ste Vi vlasnik cjelokupnog prostora ,a druga strana neovlašteno koristi taj prostor tada imate pravo pokrenuti postupak iseljenja -deložacije i istovremeno postavljate imovinsko -pravni zahtjev za neovlašteno korištenje prostora .

 

Pokušajte mu dopisom predložiti oslobađanje prostora od osoba i stvari i informirajte ga o vašim slijedećim koracima te ga upozorite na sve troškove kojima se izlaže

za slučaj bespravnog korištenja .

Nema posjeda bez valjane pravne osnove .Osoba koja na silu uđe na nečiji posjed , jeste u nezakonitom posjedu i ne uživa pravnu zaštitu . :kavica:

 

Pozdrav ! Ude :kavica:

 

 

 

 

 

Pozdrav ! Ude

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru ! A što se pojašnjenja tiče to stoji ovako: kupio sam nekretninu od 54m2 u vlasništvu 1/1 koja nema tereta.Ja koristim od pre 35m2 za što sam imao ugovor o najmu s gradom a susjed koristi 19m2 sad mojih a nikad nije imao ugovor s gradom uo najmu! :hvala:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Vi imate pravo pored ostalog tražiti naknadu za bespravno korištenje 19 m2 od kada ste kupili taj prostor tj. postali vlasnikom do iseljenja .Visinu odredite u skladu s cijenom za slične prostore koje iznajmljuje grad, i od upozorenja tražite i zakonsku zateznu kamatu .

Vi imate pravo i na izgubljenu dobit i duševne boli .To sve predočite dotičnoj osobi i predložite joj da napusti prostor kako bi izbjegla troškove i štetu koju ćete sigurno sudskim putem tražiti .

 

Pozdrav ! Ude :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija