Jump to content

zdravstveno osiguranje


mia_29

Preporučene objave

Unaprijed se ispricavam ako sam otvorila temu u pogresnom dijelu foruma.

 

Dakle, preko 10 godina zivim i radim vani. U HR i dalje privatnim putem placam staza i zdravstveno osiguranje (najveci stupanj). Uredno posjedujem iskaznicu zdravstvenog osiguranja. Moje pitanje je vezano za zubarske usluge. Naime, privatno to rjesavam i redovito jednom - dva puta godisnje posjetim zubara. Najcesce je to samo redovno ciscenje kamenca. Medjutim, ono sto meni nije jasno je da nikada nisam trebala predociti tu iskaznicu, racun mi se ne izdaje i svaka se usluga naplacuje. Zovite me neukom, ali mi to malo ne stima s obzirom da moja mjesecna rata osiguranja iznosi malo preko 1000 kuna. Sto ja to tocno placam, ako to ne pokriva ne obicno ciscenje kamenca?

 

Mozda sam trebala to direktno pitati stomatolosku ordinaciju, ali mi je fakat neugodno s obzirom da znaju da si mogu priustiti njihove usluge, medjutim u tom slucaju bacam li pare na dopunsko zdravstveno?

 

Savjet? Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za sve što platiš (kruh, milijeko, benzin, kava, pivo pa i stomatološke usluge) taj koji ti nešto naplaćuje mora ti izdati račun. Na računu piše što i koliko nešto košta. Sve ostalo je protuzakonito. A što se opsega prava na korištenje zdravstvene zaštite tiče temeljem obveznog zdravstvenog osiguranja, on je točno izdefiniran općim aktom, pa iz Zakonom, no na tako nešto mogu ti odgovoriti kada mi citiraš ono što ti je stomatolog naplatio (iz računa). Iz pitanja zapravo ni nije jasno da li se radi o izabranom doktoru stomatologu koji ima ugovor s HZZO ili tzv čistom privatniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Da ne otvaram novu temu. Odnosi se na stomatologa koji ima ugovor sa HZZO. Koje besplatne usluge ima pacijent(oslobođen od participacije)tokom godine, odnosno koji alati i materijali su mu odobreni od HZZO za tu uslugu. Jer na postavljeno pitanje mi je odgovoreno da hzzo odobrava(ručnu bušilicu, pilu, dlijetlo, čekić, pincete, zidarsku žbuku, itd.)šala mala ali u ovom stilu.

Možda komora ima i ovdije svoje prste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rubens je napisao:

Pravilnik o standardima i normativima prava na zdravstvenu zaštitu iz obveznog zdravstvenog osiguranja ("Narodne novine", broj 142/06 , 11/07, 80/07, 134/07, 34/08, 133/08 , 2/09 i 7/09 )

 

Mislim da je ovo malo široko područje, jer tražim i ne nalazim točno ono što me zanima pa ako bi moglo preciznije,

koji broj i koji čl. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija