Jump to content

Od početka godine 2000 branitelja ostalo bez posla


Mrljavac

Preporučene objave

ZAGREB, 18. ožujka 2009. (Hina) - Prema podacima Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara (UZBV) čak dvije tisuće sudionika Domovinskog rata ostalo je bez posla od početka ove godine, pa ih je sada ukupno nezaposleno više od 21.800.

 

Predsjednik Udruge Damir Jašarević podsjetio je da branitelji imaju zakonsko pravo prvenstva pri zapošljavanju u državnim tvrtkama i institucijama, kojega se očito nitko ne pridržava.

 

"Nemoguće je da se niti jedan branitelj nije prijavio na natječaj za posao ili misle da bi trebali raditi jedino u šumama i tunelima", dodao je Jašarević.

 

Nezadovoljni stambenim zbrinjavanjem sudionici Domovinskog rata okupljeni u novoosnovanu Udrugu zagrebačkih branitelja Hrvatske najavili su i osnivanje stambene zadruge koja će četvorni metar stana svojim članovima prodavati po samo 800 eura.

 

"Već imamo investitore zainteresirane za gradnju 6000 stanova, a radove bi izvodile tvrtke u vlasništvu branitelja ili one koje ih zapošljavaju", rekao je Jašarević.

 

Tvrdi da je na zagrebačkom području stambeno nezbrinuto čak 2500 branitelja, koji su na listi čekanja Ministarstva branitelja, dok ih je još 8000 na popisima u ministarstvima obrane ili unutarnjih poslova.

 

"Ministarstvo branitelja stanove nam je poslijednji puta dijelilo 2006. pa nudimo rješenja da branitelji sami uzmu stvar u svoje ruke", kaže Jašarević.

 

Dodaje da od države i lokalnih vlasti traže da im u tu svrhu dodijeli zemljište, no Ministarstvo branitelja već ih tri mjeseca ne želi primiti na dogovoreni sastanak.

 

(Hina)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija