Jump to content

Dosjelost nad društvenim vlasništvom


perov

Preporučene objave

Od 1940.g. do sada nalazim se u neprekidnom posjedu jednog dijela čestice zemljišta koje se od 1949.g. tretira kao općenarodna imovina,a sada je u vlasništvu grada.Navedena čestica spojena je s mojom koja je u mom posjedu i vlasništvu,te je sa svih strana omeđena sa zidom,tako da taj dio ne predstavlja nikakvu vidljivu povezanost s ostalim dijelom čestice zemljišta što je u vlasništvu grad od 2008.G.

 

Diobom mog zemljišta 1996 godine , mi smo utvrdili pripadonost tog dijela koji je tretiran kao općenarodna imovina,a kao posjednik pojavljivao se drugi nositelj.Pošto se navedeni dio nalazi u našem ZIDOM omeđenom dijelu,gdje smo mi stvarni posjednici od 1940.g. mi smo se prilikom diobe zemljišta obratili nadležnima za imovinu u gradu i papirnatom posjedniku.OD 1940.G.DO SADA NIJE BIO POKRENUT NIKAKAV PRAVNI PRIGOVOR VEZAN ZA OMETANJE POSJEDA ILI VLASNIŠTVA.

 

Od strane grada dobili smo odgovor kako oni s tim nemaju ništa jer taj dio nikada nije bio u njihovom stvarnom posjedu, niti je vidljivo da to pripada njihovom dijelu parcele te s njihove strane oni nemaju nikakav prigovor što se tiče cijepanja parcele i legalnom pripojenju parceli koja je u mom vlasništvu.Isti odgovor dobiven je i od papirnatog posjednika.Napravljena je parcelizacija navede parcele,te novi dijelovi legalno se prepisuju na mene.Pismenu obavijest o tome dobivaju nadležni papirnati vlasnik i posjednik,bez ikakvih prigovora.

DA LI MI NA TEMELJU DOSJELOSTI NAD TIM MOŽEMO UPISATI VLASNIŠTVO,uz napomenu da od grada nemamo nikakvu tužbu za ometanje papirnatog vlasništva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija