Jump to content

Pravo uzivanja


spuzva

Preporučene objave

Molila bih za pomoć u vezi prava uzivana i prava uzdrzavanja, koja je razlika?

 

Nakon mamine smrti suprug je nasljedio kuću u kojoj svekar ima pravo uzivanja. Problem je u tome sto je zivot s njim nepodnosljiv! On je kao sam u dvije prostorije no vjecno je s nama sto je podnosljivo s obzirom na probleme koje radi. Mirovinu od cca. 1700 kn potrosi u dva dana (pije) a ostatak mjeseca zivi na nas racun. Ne placa nikakve rezije, ne dobijemo ni lipe od njega nego jos i svoje zaostale racune nam daje da placamo, a najgore od svega je da to sto zivi na nas racun znaci uzima si prao uzimat sve sto mu se prohtije pa cak i pojesti rucak umjesto nas... njegova izjava kad mu se prigovori je "Ja imam pravo da me se uzdrzava" sto nije tocno, jer ima pravo uzivanja pa vas molim ako je tko upucen sto spada u to pravo uzivanja jer on stvarno uziva a ja ludim! Koja on ima prava, a koje mi obveze?

 

Unaprijed Vam zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa, razliku znate sami.

 

Postavite mu uvjet: ako želi živjeti s vama u istom domaćinstvu, zahtjevajte da vam penziju da na raspolaganje. sve vama. kad mu treba za doktora ili kavu, neka vas traži.

 

ako želi sam raspolagati svojim novcem, onda mu uredite njegove dvije sobe za život s osnovnim higijenskim uvjetima. možete mu napraviti zaseban ulaz, a na svoja vrata staviti novu bravu.

 

ne znam dal' je sve po zakonu, al' mislim da se nećete ogriješit o zakon niti u jednom niti drugom slučaju.

 

inače: skuhajte lonac graha umjesto finog ručka, pa će bit za sve dovoljno. on je ipak otac vašeg muža, neće nikom ništa falit ako sve dijelite.

 

a, možete i otić, pa negdje počet živjet sami, kao podstanari, ili počet gradit kuću negdje izvan grada gdje je to jeftino. ali.... znam. e pa onda: nađite način za ostvarivanje njegovih i vaših prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija