Jump to content

ugovor o posudbi novca


antolkovic

Preporučene objave

Prijateljica traži savjet pa sam se sjetila foruma možda tko zna. Njezin suprug posudio je 14000 eura 2003. godine od jedne osobe i to do danas nije vratio. Ta osoba ga tuži putem općinskog suda te traži povrat duga s kamatama pa je sud tražio da se on pismeno izjasni o tome.

Suprug prijateljice je imao tada moždani udar i nije mogao pisati pa je odgovor sudu uputila moja prijateljica uz tvrdnju da se njezin suprug ne sjeća nikakve posudbe novaca i da je teško bolestan te ne može pisati. Sada se ponovo traži odgovor. Suprug tvrdi da se ničega ne sjeća iako je prijateljica našla potvrdu da je toj istoj osobi vratio 4000 eura 2005. godine. Nju muči kako će sud naplatiti tih 14ooo eura, jer ušteđevine nemaju, stan u kojem žive je u otkupu i još je vlasnik grad. Da li će se neizostavno povjerovati osobi koja tuži na povrat novca da je to posuđeno na temelju potvrde koja je potpisana od strane supruga i te osobe ali nije ovjerena. Kakva je tu mogućnost ovrhe za privatnu tužbu na isplatu i da li se možda stan koji bi mogao vrijediti oko 50.000 eura prisilno prodaje na dražbi. Ujedno da li ona kao supruga može tražiti nekako izdvajanje svojeg suvlasničkog dijela iako stan nije u zemljišnim knjigama, jer se radi o Novom Zagrebu. Naime prijateljica je potpisala kod bilježnika jednu potvrdu u kojoj piše da ona i suprug zajednički otkupljuju stan od grada. Molim za svaku pomoć tko zna parnični postupak pa i preporuku o odvjetniku koji bi mogao tu pomoći. Stvar je hitna i radi se o životnom pitanju za dvoje penzionera od kojih je jedan na žalost izgleda napravio nepotreban dug.Ukoliko se dokaže da je osoba pravno nesposobna da li to šta mijenja.

Zahvaljujem puno svima Ana Antoli

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija