Jump to content

Otkaz


micke

Preporučene objave

Otkaz:

 

 

Pozdrav svima,

 

Trebao bi mi stručni savjet ako netko ikako moze pomoci s nekim smjernicama.

 

Danas sam dosao na posao i mog računala nema na poslu, u tom trenutku poslodavac mi je na stol bacio papir na kojem pise :

 

Razlozi otkaza ugovora o radu:

Nepoštivanje odrednica čl. 12. ugovora o radu koji je potpisan sa tvoje strane sto znaci da si bio upoznat s mogućim posljedicama koje proizlaze iz situacije kad zloupotrijebis bilo koji dokument ili informaciju dobivenu unutar firme i koristis je protiv firme kad si zaposlenik i kad to prestanes biti.

 

Zapostavljao si radne zadatke i iskoristio mene kao tvoje poslodavca te si za vrijeme radnog vremena slao zamoble za posao sa sluzbenog mail. Za to imam dokaze kao i poziv firme koja je zatrazila misljenje o tvojem radu.

 

 

 

To je papir koji sam dobio i ispod njega je bio primjerak mojih mail koji sam poslao jucer za zamolbu za posao. S jucerasnjim datumom poslodavac mi je danas bacio s time na stol KOPIJU otkaza ugovora o radu.

 

Ja nisam nista potpisao apsolutno nista sto mi je danas urucio te me potjerao. Time mi je rekao da sam dobio izvanredni otkaz te da nemam pravo na otkazni rok.

 

Nadalje:

Prvi razlog apsolutno ne stoji i ne postoji nikakav pisani dokaz da sam ista takvog napravio sto i nisam....niti mi je bilo u planu. Pitao sam ga za objasnjenje..rekao je da mi nije duzan dati objasnjenje.

 

2...Nisam zapostavljao radne zadatke..(radim u prodaji) te moji rezultati govore da sam stastistički prodavac koji donosi najvecu zaradu iz mjeseca u mjesec.

Poslao sam jucer mail sa sluzbenog emaila..no emaila koji glasi na moje ime.

Znaci:

Ime.prezime@domena.hr (domena tvrtke)

 

Poslodavac je probio sifru i procitao moj email koji je adresiran na mene.

 

Ono sto me osnovno zanima ovim upitom..je da li je time on prekrsio moja prava, posto sam citao da je to mobbing?!

Da li je po kojem clanku zakona o radu izvrsio prekršaj?!....ponavljam da li je to mobbing, ako itko moze savjetovati sta o tome.

Ja sam rekao da mu nista necu potpisati jer mi je duzan naravno novce, te mi je rekao da mu nista ni ne moram potpisati.

 

Nisam dobio priliku da objasnim ..... ( sto u jednom clanku zakona o radu stoji)

Nije potkprijepio svoje razloge dokazima ( jer ih nema)

 

Time mi zeli uskratiti mogucnost otkaznog roka te davanja otkaza kao tehnoloski visak...

Sto je jedina stvar koju ja zelim i na koju pristajem.

 

U utorak moram ici po svoje „papire“ i novce koje ce on procjeniti da ce mi dati i uplatiti.

 

 

Nikada ni u jednom trenutku nisam bio upozoren niti obavjesten (sto bi po jednom clanku zakona o radu morao biti)..To je uvjet davanja izvanrednog otkaza (tako pise)...

Upozoren da se ne trudim, da ne smijem nesto raditi..Bilo sto od onoga gore sto donosi kao svoje razloge momentalnog otkaza.

 

Mene zanima posto nisam nista preuzeo...niti mislim potpisati, jer ne pristajem na uvjete otkaza.

 

Te pored toga mi prijeti u pisanom obliku..da ukoliko ne pristanem..da mi moze napisati u radnu knjizicu misljenje o meni kao radniku...sto ne bi volio..ali ako mora da bude.

 

 

 

Tko kod ima kakav komentar i savjet jako bi to cijenio, pogotovo ovaj dio o citanju mojih mailova i podataka s racunala.

 

HVALA

8-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je to dovoljan razlog sto sam poslao zamolbu za posao 19.03.2009 s maila za momentalni izvanredni otkaz po kojem ja nemam pravo na otkazni rok niti ikakva druga prava.

 

To bi bilo moje sljedece pitanje, posto sam na prvo dobio odgovor.

 

Ukoliko to nije dovoljan razlog...naravno da ne zelim takav otkaz...vec redovno tehnoloski visak posto na sporazumni ne pristajem...po kojem imam pravo na svoj otkazni rok te na prijavu i naknadu s burze.

 

Puno hvala i na ovome:)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija