Jump to content

Njemačka firma


zeljko03

Preporučene objave

Kako sam čuo da ste mnogima pomogli sa savjetima molim Vas za pomoć,

radim u njemačkoj firmi u Osijeku, imam ugovor na neodređeno i ugovorenu plaću. Došlo je do smjene uprave firme. U rujnu 2008., meni je također rečeno da sam nepoželjan, uz obrazloženje da sam bio dobar sa starom upravom firme. Poslan sam na godišnji odmor. Htjeo sam se dogovoriti i otići uz otpremninu po kolektivnom ugovoru, no nova uprava mi je prijedlog odbila.Kako sam već jedno određeno vrijeme imao i zdravstvenih problema, nakon godišnjeg odmora odlazim na bolovanje dok se nerješi situacija. Isto tako, prvo sam se htjeo dogovoriti za isplatu mojih prekovremenih sati, radi se o povećem iznosu za koje imam čvrst dokaz (ispis ulaz-izlaz na porti u pdf-u). Radio sam i po 15-20h, jer je bilo potrebno . Kažu da se tako radi u stranim Firmama, a mi smo samo balkanci. I to odbijaju pa sam podneo tožbu na Osječkom sudu, za isplatu prekovremenih sati.Inače protiv firme se već vodio sud, za prevelik broj prekovremenih sati, za sve uposlene, a tužbu je, protiv poslodavca, podnela inspekcija rada.

Prošlo je šest mjeseci, zdrav sam i vraćam se na posao sa namjerom da se suočim sa njima i da konačno odem iz firme. Moj sud za prekovremene i dalje traje. Prvi radni dan odrađujem, na njihov zahtjev, u kancelariji pravne službe i sjedim. Zabranjen mi je odlazak u proizvodni pogon.Bliži se moj drugi radni dan koji je u ponedjeljak 23.03.09.

 

Šta da radim, kako da se ponašam, da li je ovo za medije???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija