Jump to content

linč putem javne štampe, pomozite


vdmarga

Preporučene objave

molm vas pomoć, jer me javni medij u članku ocrnio kao najgoreg kriminalca. zasad sam osumljičena da sam dobila paket s 4.8 g. kokaina. nemam nikakve veze s naruđbom jer taj paket nisam naručila i u policiji su pretragom mob., kuće, računala, ustvrdili da nema ništa sumljivo.ja se ne osjećam nimalo kriva i nije me strah pravde ali medij me je u mom mjestu već linčovao navodima : da sam otprije poznata policiji te da se krećem u narkomanskome miljeu što je laž , kleveta i neistina. moj dosje u policiji je potpuno čist. najteže mi je jer mi djeca pate i u školi ih već zezaju jer medij je objavio i moje potpuno ime, a za to nemaju pravo. medij me je doveo do toga da ću morati potražiti i psihijatrijsku pomoć jer uzoran sam roditelj a svoju djecu odgajam da budu poštene i moralne osobe,a ne kriminalci. šta da rečem sutra svojoj djeci da im je majka narko-bos, ali da oni budu dobri.neznam šta da radim , ne spavam normalno već 4-tu noć, boli me neljutskost i nemoral novinara. spremna sam na tužbu, javno se oglasiti putem drugog medija zbog nanesene duševne boli i neosnovane klevete. ne bježim od zakona i ne bojim se istine. pomozite, šta da radim. duša me boli jer moja djeca osjećaju moju bol koju su mi nanijeli zli ljudi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate mogućnost privatne tužbe za klevetu iz čl.200.

 

No skrećem pozornost na čl. 200 i na to da posebno obratite pozornost na čl.200.stavak 3.

 

Kleveta

Članak 200.

(1) Tko za drugoga iznese ili pronese nešto neistinito što može škoditi njegovoj časti ili

ugledu,

kaznit će se novčanom kaznom do stopedeset dnevnih dohodaka.

(2) Tko za drugoga iznese ili pronese nešto neistinito što može škoditi njegovoj časti ili

ugledu putem tiska, radija, televizije, pred više osoba, na javnom skupu ili na drugi način zbog

čega je kleveta postala pristupačnom većem broju osoba,

kaznit će se novčanom kaznom.

(3) Ako osoba protiv koje se vodi kazneni postupak zbog klevete dokaže istinitost svoje

tvrdnje ili opravdani razlog zbog kojeg je povjerovala u istinitost sadržaja kojeg je iznijela ili

pronijela, neće se kazniti za klevetu, ali se može kazniti za kazneno djelo uvrede (članak 199.),

ili kazneno djelo predbacivanja kaznenog djela (članak 202.).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem Vam s poštovanjem na vaš odgovor i savjet. Bila sam već u kontaktu s odvjetnikom i znam da je to dug proces,a novinar i novine će uvijek naći caku na koju će sebe opravdati. To bi mi smo produžilo moju bol koja mi je napravljena na podmukao i neljudski način. Sad mi je prioritet dokazati da sam pravedna i da se ne bojim istine i pravde. Nadam se da ću imati prilike svoj slučaj iznijeti putem drugih konkurentnih medija jer takvih slučajeva ima puno a ljudi odustaju od tužbi jer bi ih to samo stajalo novaca, živaca a i duševna bol bi im se produžila. Znam da novinari traže senzacije, a neki od njih još podmuklo i neljudski bez dokaza dodavajući ulje na vatru, navedu: "doznajemo iz neslužbenih izvora" ne pitajući se dali je osoba i malo kriva, linčuju je pisajući neistine, e to je ona ljudska mana kad čovjek svjesno ili nesvjesno, ali večinom svjesno gubi oblik čovjeka i pretvara se u stroj, bez osjećaja, morala i svih drugih osobina koje čine čovjeka, blago im se takvi nemaju savjest pa ih to ne muči i vjerojatno dobro spavaju.

 

P.S. Ipak se nadam i znam da ima dobrih i moralnih novinara i izdavača. Ne volim nikome suditi jer ja nisam ni sudac, ni Bog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako mislite pismeno ? Mogu li demant poslati pismenim putem ili e-mailom, ili moram osobno doći tamo u redakciju ? Još uvjek sam jako ljuta i strah me je da mi ne izleti koja više pa da ne naštetim sebi jer oni jedva čekaju senzaciju. Ja bih ipak pričekala, mislim da kad pišeš demant moraš se potpisati punim imenom i prezimenom, nisam sigurna. Nije me strah ali novinarima ne vjerujem, jer bi mogli koristiti moje ime i prezime da me blate i dalje. Ja ću ipak prvo dokazati da nisam ni malo kriva a iako me osude na osnovu sumlje , oglasit ću se putem drugih medija i iznijeti moj slučaj potpuno u javnost jer se ne osjećam ni malo kriva. Dobila sam paket ne znajući što je unutra to je moja najveća greška, za nju ću i odgovarati. Još sam jedno pitanje , imam li ja pravo dobiti kopiju svog dosjea i gdje tj. kojim putem ako je to moguće.? Zahvaljujem Vam se s poštovanjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vdmarga je napisao:

Kako mislite pismeno ? Mogu li demant poslati pismenim putem ili e-mailom, ili moram osobno doći tamo u redakciju ? Još uvjek sam jako ljuta i strah me je da mi ne izleti koja više pa da ne naštetim sebi jer oni jedva čekaju senzaciju. Ja bih ipak pričekala, mislim da kad pišeš demant moraš se potpisati punim imenom i prezimenom, nisam sigurna. Nije me strah ali novinarima ne vjerujem, jer bi mogli koristiti moje ime i prezime da me blate i dalje. Ja ću ipak prvo dokazati da nisam ni malo kriva ali postoji mogučnost da me osude na osnovu sumlje . Oglasit ću se putem drugih medija i iznijeti moj slučaj potpuno u javnost jer se ne osjećam ni malo kriva a novinara i novine koje su mi nanijeli toliko bola i nepravde javno ću imenovati. Dobila sam paket ne znajući što je unutra to je moja najveća greška, za nju ću i odgovarati. Još sam jedno pitanje , imam li ja pravo dobiti kopiju svog dosjea i gdje tj. kojim putem ako je to moguće.? Zahvaljujem Vam se s poštovanjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Može li još šta iznenaditi u negativnom obliku ljude koji su na žalost u krivo vrijeme na krivom mjestu-teško?!?

Gdje je nestalo ono što čovjeka razlikuje od zvjeri,gdje je nestala solidarnost,suosječanje,potpora i pomoć...?

Novinari su "mi" -također,ljudska bića također neotporna na zlo koje ih može snaći,ali sve češće sve više ih zaboravlja etiku i čast.Ne želim da itko okusi linč-posebice kad mu apsolutno ništa nije dokazano nego se sve bazira na indicijama,a lutanje tim smjerom sve je češće.Sve češć se izokreče i vadi stvar iz konteksta.U "žutilu" nam se nudi svašta ali ozbiljne novine kao da poprimaju njihov odraz.Sve bi bilo o.k. kad se sa ove druge strane gdje se radi o lančanoj reakciji negativnoga nebi obijalo u smjeru najsenzibilnijih bića,a to su dijeca.Što kazati u vrtlogu neukusa-najblaže rečeno nego po onu staru: ništa nas ne smije iznenaditi!!!

 

Samo kako učiti našu dijecu i kako im pomoći da ne boli jako okus produkta koje je zakuhalo zrelo,odraslo stvorenje?

-Svakako je teško iskopati toliko energije,pogotovo ranjen,ali najveći pokretač za pokazati zube i jesu dijeca.

Svi činimo jednu cjelinu,ali mnogima je to nedovoljno jer se teži nedodirljivom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

uopće nije loša ideja samo nedaj bog da ništa ne pomogne.

zaista nedaj bog da Vi budete u onoj nikom dragoj "tjesnoj koži".

Vi znate na što mislim- i bez obzira na osobno gorko iskustvo,tim više Vam želim pravdu.

kako Ste pisala,zaključila sam da Ste osoba koja zna za moral,poštenje i poštovanje,koja živi u duhu solidarnosti i humanizma,odgajate djecu da se izdignu iz truleži kao lotus koji procvjeta iznad svog blata močvare u kojoj mu je dan život.

Vama je jasno sve, kako se često posloži mozaik da ga kad bi htjeli nebi znali osmisliti ni da 20god.intezivno slažemo karte.sve Ste u stanju podnjeti,ali ne samo jedno,a to je da se na bilo koji način Vaša djeca nađu na udaru-primjerice-ovako jedne persone kao što je novinar koji je upravo morao razmišljati dok je pisao - o djeci,Vašoj djeci,obitelji koja će biti izložena iznenada linču.

da se ne ponavljam, samo Vam mogu želiti snagu,strpljivost,a najbitnija karika u Vašem lancu-Vaša djeca kojoj želim da nastave bezbrižno svoje djetinjstvo živjeti ponoseći se svojom majkom.

ovo sam napisala jer čitala sam sve što Ste objavili u forumu.čitajuči Vašu poštu ,polazeći od one koju Ste uputili meni te mnogim drugima.Vaša pisma puna su duha za kojim žudimo,kao što sam već nekoliko puta naglasila,imate srce i sluh to bi poželjela svima nama.

od srca Vam želim sreću,da nastavite život podižući svoju djecu i kako Ste spomenuli Vašeg oca, da nastavite i dalje kako Vas je učio - toplinom i ljubavlju !

pozdrav sa poštovanjem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija