Jump to content

razvod braka sklopljenog u konzulatu RH


zlatnaribica

Preporučene objave

Molila bih da mi netko odgovori na koji način razvesti brak koji je sklopljen u konzulatu RH u Njemačkoj. Oboje smo hrvatski državljani, razveli bi se sporazumno, nemamo djece, dogovorili smo se u vezi imovine, jedno od nas živi u Zg, drugo u Njemačkoj. Da li prijedlog za sporazumni razvod kojeg smo obadvoje potpisali ( potpise nismo ovjerili, da li je ovjera potrebna? )predajemo u Zg gdje ja imam prebivalište ili u Njemačkoj gdje je brak sklopljen.

hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dovoljno je da sporazumni zahtjev oboje potpišete (ne treba ovjeravti potpise) i da ga predate na općinski sud u mjestu vašeg prebivališta,te čekate poziv od suda koji će ročište zakazati.

Kako nemate zajedničku malodobnu djecu sve može biti rješeno na jednom ročištu ako oboje ostanete pri sporazumnom zahtjevu za razvod.

Uz zahtjev je potrebno priložiti vjenčani list.

Dobro je da ste postigli sporazum u vezi podjele zajedničke imovine,ali i da nije tako to ne bi imalo utjecaja na sam razvod braka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija