Jump to content

Pomoć pri ostvarivanju prava branitelja


ivan1111

Preporučene objave

Evo ovako, već neko vrijeme se borim sa papirologijom i birokraciom i dalje bez uspjeha pa sam odlučio potražiti vaš savjet u nadi da ćete mi moći pomoći.

Najprije bi htio napomenuti da do dana današnjeg nisam uspio ostvariti nikakva prava. A sada da vam objasnim svoju situaciju...

Bio sam pripadnik HVO-a u trajanju od 2 godine od čega sam proveo 8 mjeseci u logoru u Iskrinom stadionu gdje sam pretrpio psihofizoičku torturu. Nakon izlaska iz logora sam se pridružio obitelji koja se nalazila u Hrvatskoj gdje i dan danas živim. Budući da mi je tad bio priorite prehranit obitelj nije mi ni padalo na pamet tada ganjati nekakvu papirologiju. U razdoblju nakon izlaska iz zatočeništva dobio sam Potvrdu o zatočeništvu, Potvrda Crvenog križa o zatočeništvu, medicinske nalaze o bolovanju od PTSP-a te uvjerenje o sudjelovanju u obrani kao pripadnik oružanih snaga HVO-a u trajanju od 2 god.

 

Tu naime nastupa problem, tek sam si sad dovoljno stabilizirao život da bi se bavio tim stvarima a da bi ostvario bilo kakva prava traže me još potvrdu o statusu branitelja a te su se potvrde prestale izdavati 2005, gdje sam ja očito zakasnio. Sad mene zanima dali postoji koji način na koji ja mogu doći do te potvrde ili pak postoji način na koji mogu podignut nekakvu potvrdu koja bi mi služila umjesto nje ili mogu nešto ostvariti bez nje....jer kamo god odem traže me upravo tu potvrdu.

 

Ja se ispričavam ako sam neke pojmove zamijenio jer još uvijek neznam ni sam značenje svega. eto uglavnom, jebu me zbog te potvrde

 

S poštovanjem i unaprijed zahvaljujem...

 

Ivan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ivane,prvi i osnovni korak ti je da u opčini u kojoj si bio u hvo,dobiješ potvrdu o statusu (što ti nece biti neki problem)odnosno o pripadnost.

Korak 2. da u hvidri iste općine poneseš papire koje imaš,i tu će dobiti sve ostale info.(predat zahtjev za inval. komisiju)

Kvaka:

-ako nije općina ili županija sa hr večinom malo teže če iči(vjerojatno moraš otiči u fed ministarstvo u sarajevo)

-ugovor bih i hr o rješavanju takovih problema je istekao.

pokušaj nada umire zadnja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija