Jump to content

Maloljetnički zatvor poslje 23?


Maccos

Preporučene objave

dakle kao sto sam vec pisao o decku (koji je sada dobio odgodu) sa kaznom maloljetnickog zatvora od 8 mjeseci. e sad,u cemu je stvar.

on je to dobio sa nekih 21 godinom i 11 mjeseci starosti. zalba na vrhovnom se rastezala i rastezala u beskraj. pravomocna kojom je smanjeno za 6 mjeseci je dosla kad je on imao vec 23 god i 6 mjeseci! i opet pise "maloljetnicki zatvor".

 

a kolko sam ja citao zakon on kaze ovo o maloljetnickim sankcijama (zakon o sudovima za mladez)

 

Članak 109.

 

(1) Mlađem punoljetniku može sud izreći odgojnu mjeru posebnih obveza, odgojnu mjeru pojaèanog nadzora i kaznu maloljetničkog zatvora, a ako počinitelj u vrijeme suðenja nije navršio dvadeset jednu godinu života, i zavodsku odgojnu mjeru. Sud će izreći maloljetničku sankciju kad se s obzirom na vrstu kaznenog djela i naćin njegova izvršenja može zakljuèiti da je ono u velikoj mjeri odraz životne dobi počiniteljeve, a okolnosti koje se odnose na njegovu liènost opravdavaju uvjerenje da æe se svrha sankcija postiæi izricanjem odgojnih mjera ili kazne maloljetnièkog zatvora. Izršena odgojna mjera može trajati najdulje do počiniteljeve navršene dvadeset treće godine života.

 

a njemu je potvrdjeno bas to,maloljetnicki zatovr! kako je to moguce? bio je kod suca izvrsenja kad je trazio odgodu,i opet je to dobio. jeli to povreda zakona?

 

hvala na odogovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Maccos je napisao:

to sve stoji,ali je ovdje pitanje dali to zakonski?

jer kako moze imati pravomocno potvrdjenu presudu ako zakonski tamo nemoze ici?

 

obrati pozornost na čl. 104. st. 4. ZSM-a

(4) Kaznu maloljetničkog zatvora osuđeni maloljetnici izdržavaju u kaznenim zavodima u kojima mogu ostati do navršene dvadeset treće godine. Ako dotad ne izdrže kaznu, upućuju se u kazneni zavod u kojem punoljetne osobe izdržavaju kaznu. Iznimno u kaznenom zavodu za maloljetnike može ostati i osuđena osoba koja je navršila dvadeset tri godine ako je to potrebno radi završetka njezina školovanja ili stručnog osposobljavanja, ili ako ostatak neizdržane kazne nije veći od šest mjeseci, ali ni u kojem slučaju nakon navršene dvadeset sedme godine života.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

obrati pozornost na moj prvi post.

dakle decko nista ne odsluzuje jos. dobio od odgodu. ali mu je sudac izvrsenja dao "uputnicu" za turopolje,maloljetnicki zatvor. a vec je onda ima debelo 23 godine. pa me to zanima... dali je to zakonski...

i njegova kazna je 8 mjeseci,dakle vise od 6 mjeseci kako stoji u tom clanku

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija