Jump to content

ratni put


perojug2

Preporučene objave

perojug2 je napisao:

a od koga bi se moglo tražiti prošireni ratni put jer i ja sam dobio iz karlovca ali je to sve sažeto a od policije je nešto malo bolji i opširniji ali to nije ni blizu kakve sam ratne puteve vidio ! pozdrav !

 

 

Ratni put je:VOJNA TAJNA

 

I kao takav dostupan je samo određenim institucijama ili osbno pojedincu uz obavezno obrazloženje za šta se koristi.

 

Znači to nije esej na pet stranica i ne postoji nikakav "prošireni" ratni put.Postoji propisan obrazac koji se sada koristi i u kojem je vidljivo od kada do kada je pripadnik sudjelovao u DR,dužnosti koje je obavljao,ratne operacije u kojima je sudjelovao i okruženje u kojem je boravio(napadi,zasjede,granatiranje...).A ovo što vi spominjete su prvi ratni putevi koji su se pisali po postrojbama i na neujednačenim obrascima pa otuda i razlika.

 

Takođe iz mojih saznaja prilikom "vaganja" za određivanje mirovine važna stavka je količina tegoba i posebito vrijeme trajanja izloženosti!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Kad smo već kod ratnog puta, ja svoj nikada nisam ni vidio. Kad sam ga tražio nisu mi ga dostavljali mjesecima. Na kraju sam HZZO-u koji ga je tražio od mene za 100% bolovanje, napisao da si ga traže sami. Oni su to i učinili i dobili ga u vrlo kratkom roku. Zanima me kako bih ga ja sada mogao dobiti na uvid, jer nemam pojma što su mi sve stavili u njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoje dvije solucije:ukoliko ga ima HZZO ili mislite na (HZMO) pokušajte ih zamoliti da vam dadu kopiju to je br.1.Ukoliko oni to odbiju onda zvati ured za obranu i pitati možda je u međuvremenu stigao a ako nije nazvati svoje zborno područje tj. pravnog slijedbenika svoje postrojbe i zatražiti očitovanje gdje je došlo do zastoja i zašto u svezi vašeg ratnog puta... ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija