Jump to content

raskid ugovora za kupovinu kuće


prima

Preporučene objave

Sklopio sam ugovor o kupovini kuće bez davanja kapare uz dogovor sa svjedocima da ugovorenu cijenu isplatim po prodaji svog stana u vlasništvu uz izjavu prodavatelja da će me čekati koliko treba. Olako misleći da ću stan prodati u kratkom roku stavio sam u ugovor rok za isplatu kraj listopada prošle godine.Ugovorom je ugovoreno da stupam u posjed nekretnine odmah te da u njoj mogu živjeti i renovirati ju prema vlastitim potrebana. Nakon što samo dovršili cijeli kat te jedan dio uselili svojim stvarima i u kuću uložili približno 6.ooo eura prodavatelj hoće raskinuti ugovor. Kakva su moja prava jer sam uložio vlastita sredstva i mnogo truda bez upisa tereta na prodavateljevu kuću a ne želim raskid ugovora. Pozdravljam vas i molim hitan odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Vi nemate opravdanje za neisplatu svoje ugovorne obveze do kraja listopada prošle godine .Prodavatelj ima pravo raskida ugovora i tražiti oslobađanje kuće od osoba i stvari .

 

Prodavatelj može Vam dati razuman rok od 30 dana da izvršite svoj dio obveze , ali ne mora čekati dok Vi prodate stan s obzirom da to niste pismeno ugovorili, već ste naveli rok ispunjenja koji dokazuje da je prodavatelj voljan čekati dotog datuma .Za Vaše kašnjenje ima pravo na zakonsku zateznu kamatu

 

Ukoliko ne želite raskid ugovora tada morate prodavatelju ponuditi prihvatljivo rješenje , jer prodavatelju već od kraja listopada činite štetu time što mu onemogućavate korištenje novčanih sredstava i ulaganje ili oplođivanje istih.

Ukoliko se i Vi odlučite na raskid ugovora tada od prodavatelja možete tražiti samo nužne troškove koje ste imali ( to su oni troškovi bez kojih bi objektu prijetila neka šteta )

.Reagirajte hitno u interesu sebe i prodavatelja .

Sudski troškovi su veliki , zastupanja odvjetnika za vrijednost spora u iznosu vrijednosti kuće

 

kreću po raspravi 5000 kuna pa na više .

 

Pozdrav :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija