Jump to content

laptop - servis


sninety

Preporučene objave

Poštivam!

 

Danas je u trgovinu gdje sam kupio lap dostavnom službom stigao lap sa servisa iz m-sana. Po evidenciji ovlaštenog servisa oni su ga popravili 44. dan i poslali 45. dan, a on je stigao 46. dan - oni su ga zaprimili 23.02.

 

No, lap je 19.02. zaprimljen u trgovini gdje je i kupljen, te poslan m-sanovim kamionom sutradan 20.02. o čemu postoje i pismene potvrde. Dobio sam savjet od odvjetnika da ne uzimam taj lap, jer je mojih 45 dana prošlo, predao mu potvrdu iz trgovine sa datumom 19.02. (prijem robe za slanje na servis), jamstvo i račun. On namjerava trgovini poslati opomenu pred tužbu uz zadržavanje prava za naknadu štete koja je prouzročena nepoštivanjem Zakona o obveznim odnosima.

 

Da li je trgovina u ovom slučaju odgovorna (meni su usmeno priznali odgovornost, ali direktor ne želi snositi posljedice) i mislite li da će vrijeme biti bačeno uzalud? Ukoliko prihvatim popravljeni laptop, da li bi se trebala obnoviti cijela garancija s obzirom da je zamijenjena matična ploča (u m-sanu to ne prihvaćaju)?

 

Hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potrošač ima pravo na reklamaciju (prigovor)ako se na osnovu prigovora utvrdi da proizvod sadrži nedostatke ili je neispravan.Znači,imate pravo da birate na koji način će te ostvariti svoje pravo na prigovor i to:zamjenom proizvoda za nov,povratom plaćenog iznosa,otklanjanjem nedostatka na proizvodu ili smanjenjem cijene srazmjerno nedostatku.Kako ste Vi izabrali otklanjanje nedostatka i lap Vam je vraćen popravljen,mišljenja sam da su Vam nepotrebne bilo kakve tužbe trgovini ili proizvođaču.

 

Što se tiče garantnog roka,on teče od dana preuzimanja proizvoda od strane potrošača,dakle od dana kupnje, pa samim tim Vam ne mogu davati novi garantni rok od dana popravka proizvoda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija