Jump to content

zabrana obavljanja djelatnosti


Kutjevo1

Preporučene objave

Nadležnoj općinskoj službi predao sam kompletnu dokumentaciju za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na vlastitom posjedu.

Općinska inspekcija je ranije donijela rješenje kojim se zatvara gradilište i cijela parcela se smatra zapečaćenom. Rješenje je doneseno prije tri godine zbog navodno nezakonite gradnje, a objekat koji sam izgradio srušen je prije dvije godine. Rješenje o zatvaranju gradilišta glasi do daljeg, te sada ne mogu započeti obavljanje djelatnosti - ljetna ugostiteljska bašta, a ne mogu niti obaviti pripreme u bašti kako bih dobio potvrdu o ispunjavanju minimalnih tehničkih uvjeta, što je jedini preduvjet koji mi nedostaje za dobivanje rješenja o obavljanju djelatnosti.

Problem važenja rješenja rješavam u upravnim postupcima za poništenje po pravu nadzora i u upravnom sporu.

Htio bih pokrenuti tužbu za naknadu štete jer ne mogu ostvariti pravo na rad u zanimanju i djelatnosti koje sam izaberem.

Molim za pomoć u tome koji je pravni osnov za tužbu za sam čin "zabrane" obavljanja djelatnosti i za koje sve štete mogu tražiti naknadu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija