Jump to content

paralelni uvoz


peach03

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Planiram otvoriti web shop gdje bih prodavala proizvode za koje već postoji distributer u Hrvatskoj. Proizvode ne bih nabavljala putem domaćeg distributera nego iz inozemstva putem veleprodajnih tvrtki.

 

U ZZTN-u sam pročitala da je dopušten uvoz mimo distributera za prodaju putem "pasivne prodaje", no nisam sigurna obuhvaća li to moju situaciju za interent prodaju?

Molim pojašnjenje između pasivne i aktivne prodaje.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Aktivna prodaja je aktivno traženje i pristupanje ciljanom kupcu/kupcima,sklapanje ugovora s određenim kupcima,posjećivanje,slanje pošte,oglašavanje putem medija...ali sve navedeno se odnosi samo na vezanog kupca.

Znači,sklopite predugovore ili ugovore o prodaji sa tvrtkom XY D.O.o. ili ABC D.O.o.,i samo za njih radite uvoz i prodaju.

 

Pasivna prodaja je suprotna aktivnoj,radite uopćenu prodaju za sve potencijalne,zainteresirane kupce.Reklamirate se na medijima ili internetu,nudite svoje proizvode svim zainteresiranima.

 

Rezime:Propisi koji uređuju zaštitu slobodnog,tržišnog natjecanja dopuštaju paralelni uvoz proizvoda putem pasivne prodaje bez obzira da li na tom području već djeluje isključivi distributer za istu vrstu proizvoda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija