Jump to content

uputa o izvanrednom pravnom lijeku ponavljanja kaznenog postupka


jacko

Preporučene objave

Prije dvije godine otac mi je poginuo u prometnoj nesreći, bilo je suđenje i optuženi je priznao krivnju te dobio 2 godine uvjetne kazne.Državna odvjetnica i sudac su tijekom rasprave rekli mojoj majci da nema nikako pravo na postavljanje ili predlaganje pitanja niti na žalbu.Nakon toga je mojoj majci naš odvjetnik rekao kako nema praveo na žalbu.Nakon donošenja presude državna odvjetnica je moju majku pozvala u svoje prostorije, te od nje zatražila određenu svotu novca.Odmah smo reagirali te je slučaj prijavljen slučaj USKOK-u, no budući su samo nje dvije bile u prostoriji, USKOK je odgovorio kako nemože ništa poduzeti.

Poslije toga smo se savjetovali sa pravnikom koji je rekao kako smo imali pravo na žalbu, kao što stoji u presudi, ali nam je presuda predana tek nekon 2 mjeseca tako da su rokovi za žalbu prošli.Uz to gore navedeni koji je osuđen na uvjetnu kaznu verbalno je izvrijeđao moju majku na groblju, te izrekao brojne uvrede i klevete. Slučaj je prijavljen prekršajnom sudu te se čeka njihova reakcija. Moje pitanje glasi: može li se na osnovu svega ovdje navedenog,te moje sumnje u korumpiranost sudca i državne odvjetnice, podnijeti zahtjev za izvanredno ponavljanje sudskog postupka, te kome se može podnijeti, budući sumljam u legalnost suca i državne odvjetnice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako se ne varam , amislim da se ne varam, prema kazneno procesnom pravu nakon dokaznog postupka slijede govori stranaka i to po slijedečem redu: tužitelj iznosi svoju ocijenu o dokazima, izlaže svoje zakljućke o činjenicama važnima za odluku te obrazlaže svoj prijedlog o krivnji i odredbama kaznenog zakona koje bi trebalo primjeniti kao i o olakotnim i otegotnim okolnostima. NAKON TOGA OŠTEČENIK IMA PRAVO OBJASNITI SVOJ IMOVINSKO PRAVNI ZAHTJEV I UPOZORITI NA DOKAZE O KRIVNJI OPTUŽENIKA.poslije toga slijede govori branitelja itd. Bitno je to što je sud mojoj majci uskratio njeno pravo iznošenja svog imovinsko pravnog zahtjeva i upozoravanja na dokaze o krivnji, čime je povrijedio pravila kazneno procesnog prava. Može li se na osnovu toga zatražiti novo suđenje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma, po ovome što pišete nema uopće zakonskih uvjeta za obnovom kaznenog postupka.

 

po ovome što pišete vi ste nezadovoljni sankcijom, smatrate da je trebao dobiti zatvorsku kaznu - a navodite i ove druge okolnosti kao otegotne koje bi "pojačale" odluku o zatvoru.

 

ne može se tu više ništa.

 

eventualno pokušati sa zzz, kažem eventualno, ali i kada bi prijedlog prošao, budući je na štetu okrivljenika, utvrdilo bi se da povreda postoji a pravomoćna odluka se ne bi dirala.

 

koliko vidim, imate samo za sada sigurnu povreda prava na završnu riječ što je relativno bitna povreda iz čl. 367.st.3.ZKP-a, za ostalo (zlouporabe suca i drž.odvjetnika) nemate ništa, a uvrede i klevete ili što već, morate privatnom tužbom i to samo ako vam nije protekao rok od 3 mjeseca od dana saznanja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija