Jump to content

Javni bilježnici i ovrha


anonimno

Preporučene objave

  • 2 mjeseci kasnije...

S obzirom da novodite datum 28.01. ili 01.03.05. - Što je sa predmetima po kojima se čeka rješenje o ovrsi (prijedlog predan 2005) i vodi se na Općinskom sudu.

Dali rješenje o ovrsi na osnovu vjerodostojne isprave donosi sud ili prije 28.01 ili 01.03. odvjetnik mora proslijediti javnom bilježniku da on donese to rješenje ?

 

Hvala, uz pozdrav.

je napisao:

unutar roka si ako prijedlog podneseš do 23:59 h,28.01.2006.

Međutim, budući je 28 subota, kad sud neradi, rok se produžava do 23:59, 01.03.2006.g.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo sam citao sad o tim izmjenama zakona i vidim da ce sad ovrhovoditelj biti taj koji ce pravomocno rjesenje o ovrsi koji je donio jb dostavljati banci na izvrsenje.

 

Ono sto mi se svidja jest da ovrhovoditelj odabirom jb prakticki bira mjesnu nadleznost suda u slucaju da ovrsenik stavit prigovor na rjesenje o ovrsi pa stvar ode u parnicu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije tako, ni prakticno ni formalno. Jedino sto je promijenjeno jest da se u slucaju prigovora (dakle cca 95% ovrv-a ne racunajuci komunalije) u igru ulazi jedan sud vise (po mjestu javnog biljeznika) koji onda dostavlja spis nadleznom sudu. Iz iskustva, ovo znaci dodatnih 6 do 12 mjeseci za pocetak bilo kakvog rada po predmetu.

 

Kao i obicno, pisci zakona misle da to sto se desava u praksi i nije bitno. Jedino bitno je da EUROPI mogu reci da su oni problem rijesili (jer spisi kod javnog biljeznika nisu sudski spisi).

 

Otprilike ista prijevara kao hitro.hr, e-gruntovnica i sl. prenemaganja. Jadno.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa kad si ti toliko pametan, onda znaš da se ovršni prijedlog koji se podnosi općinskom sudu ne podnosi u istom broju primjeraka kao i trgovačkom. :roll:

A budući da je ovo s javnim bilježnicima novo, tek se počinje u praksi primjenjivati, onda je logično da ne znaju svi sve!!! Uostalom, nije sramota pitati ako se nešto ne zna, a ti se ne trebaš javljat s tim komentarima, jer me nećeš impresionirat velikom pameću! :lol:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Do sada je ovisilo da li se radilo o pokretninama ili novčanim sredstvima. Podnosilo se najmanje tri primjerka za pokretnine, a najmanje četiri za novčana sredstva. Sada je također potrebno najmanje četiri. Jedan ostaje u spisu, jedan ovrhovoditelju, jedan ovršeniku, a jedan sudu na provedbu ili blagajni na provedbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija