Jump to content

Porez od imovine i imovinskih prava


SanjaRI

Preporučene objave

U privatnoj kući (svojoj) imam prostor koji iznajmljujem radnicima na okolnim gradilištima, temeljem Ugovora sklopljenim sa firmom koja mi šalje radnike za smještaj.

Uredno sam ih prijavila na Poreznu upravu te po Rješenju uredno uplaćivala porez. Obzirom na cjelokupnu situaciju radnici mi često odlaze i dolaze i ja sam isto tako često dolazila na Poreznu sa odjavom Ugovora.

Službenica mi je rekla da se to ne može tako često prekidat, da ja moram plaćat porez cijele godine bez obzira na popunjenost (što je meni preveliko opterećenje budući da naplata kasni i po nekoliko mjeseci), u protivnom neka se registriram kao turistički apartman i plaćam porez po toj osnovi. Moj prostor je dosta star i derutan i kao takav ne može se registrati u "svrhu turizma".

Sad jednostavno nemam prijavljene radnike i neplaćam porez, uplata kako tako stiže na žiro račun (iz kojeg će biti vidljivo da sam dužnik), pa Vas molim dal´ postoji neki način da i dalje uredno plaćam porez ali po stvarnom stanju,jer na ovaj način DRŽAVA ME KOČI DA BUDEM POŠTEN GRAĐANIN.

 

Unaprijed se zahvaljujem,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija