Jump to content

Strucno misljenje - je li to upravni akt i kako ga osporiti


Kutjevo1

Preporučene objave

U postupku dobijanja gradjevinske dozvole susjeda sa kojim se sporim jer je bespravnom gradjevinom usao u moj posjed dato je strucno misljenje Zavoda koje izlazi iz okvira trazenog misljenja od organa koji vodi postupak. U tim "dodacima" misljenja koji nisu trazeni, iznesene su cinjenice kojima se moze omoguciti susjedu da u buducnosti legalizira bespravnu gradnju.

Moje pitanje je kako mogu osporiti strucno misljenje? Je li strucno misljenje upravni akt i moze li se voditi upravni postupak ( i kasnije spor) radi ponistenja strcnog misljenja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za legalizaciju i uopće za sve zahvete u prostoru važno je vlasništvo ili drugi akt kojim se dokazuje vlasništvo i pravo građenja .,te idejni projekti.Niste iznijeli o kojoj se stručnoj ocjeni radi.Da li je to elaborat o utjecaju na okolinu ,mišljenje konzervatora ili za osobne potrebe naručen elaborat sa izmjerama čestice.

 

Za dobivanje upravnih akata kojima se dozvoljavaju zahvati u prostoru pravo uvida u dokumentaciju i projekte imaju i vlasnici susjednih čestica ,koji na poziv upravnog organa,

da bi se mogli očirovati, moraju dokazati da su stranke u postupku, a to čine vlasničkim listom ili drugim dokumentom važećim prema zakonu a kako bi se izbjegle zloupotrebe zlonamjernih.

 

Vi ste imali mogućnost ustati tužbom za smetanje posjeda u roku od 30 dana od počinjenja smetanja posjeda,ako udovoljavate ranije iznijetim zahtjevima.

 

Ako vodite spor a u sporu to stručno mišljenje ima neki značaj trebate u sporu osporavati vjerodostojnost istog,tražiti od donosioca da dođe na ročište i izjasni se o stručnom mišljenju,zatim imate pravo tražiti i drugo mišljenje , samo argumentima i čvrstim dokazima možete :kavica: osporavati navode iz tog akta .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Veliko hvala za pomoć koja mi je iznimno korisna.

Inače radi se o stručnom mišljenju Zavoda za zaštitu spomenika, koje je uradjeno na zahtjev općinskog organa koji vodi postupak izdavanja urbanističke suglasnosti iako je objekat već bespravno sagradjen ( "dogradjen" preko 50 % tlocrtne površine i rekonstruiran u ostalom dijelu. Stručno mišljenje je traženo radi ukopovanja jedne etaže, koja nije predvidjena projektom i utjecaja tog ukopavanja na spomenik pod zaštitom koji graniči sa mojom i susjedovom parcelom i utjecajem na susjedni - moj objekat.

Iako nije traženo u tom stručnom mišljenju data je ocjena da radove na ukopavanju ne treba obustavljati, a da realizacijom projekta rekonstrukcije i dogradnje,investitor nije odstupio od urbanističko-tehničkih uvjeta.

Nakon ovog stručnog mišljenja, temeljem ranije prijave, a nakon intervencije upravne inspekcije donešeno je rješenje o obustavi bespravne gradnje. Postupak za urbanističku suglasnost se još vodi, pa će mi ova Vaša pomoć u vezi sa osporavanjem stručnog mišljenja biti od velike koristi.

Hvala. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija